Renfield.
Universal Pictures

Drakula és Michael Jordan – 5 film, ami áprilisban érkezik a mozikba

Beköszöntött a tavasz második hónapja, a filmszínházak pedig újabb remek alkotásokkal várják a nagyérdeműt. Ezen okból kifolyólag az alábbi cikkben öt olyan filmet sorolunk fel, amit áprilisban mutatnak be a hazai mozikban.


Air – Harc a legendáért (2023.04.06.)

Az Air egy életrajzi sportdráma Ben Affleck rendezésében. A mozi Sonny Vaccaro (Matt Damon), a Nike értékesítőjének történetét meséli el, aki a rábukkan a kosárlabda történetének legnagyobb sportolójára, Michael Jordanre. A sztori bemutatja, ahogy Vaccaro ráveszi az akkor még tinédzser sportolót, hogy írjon alá egy szerződést, ami utat nyitott a ma már legendásnak számító Air Jordan-termékcsalád előtt.

Az Air című film főszereplői továbbá Ben Affleck, Jason Bateman, Viola Davis, Marlon Wayans, Chris Tucker és Gustaf Skarsgård.

A pápa ördögűzője (2023.04.06.)

A pápa ördögűzője egy horrorfilm Julius Avery rendezésében, ami Gabriel Amorth történetei alapján jött létre. Gabriel Amorth atya (Russell Crowe) a Vatikán fő ördögűzője, és egy fiatal fiú félelmetes megszállásának kivizsgálására küldik, ami egy évszázados összeesküvés leleplezéséhez vezet, melyet a Vatikán kétségbeesetten próbált eltitkolni. A moziban Daniel Zovatto, Alex Essoe, Franco Nero és Laurel Marsden is szerepelnek.

Ez is érdekelhet: Véletlen véletlen hátán – 7 világsztár, aki eredetileg nem akart színész lenni

Renfield (2023.04.13.)

A Renfield című horrorkomédia Chris McKay rendezésében, Robert Kirkman eredeti ötlete alapján készült, és Bram Stoker klasszikus, 1897-es Drakula című regényének szereplőit vonultatja fel. A mozi R. M. Renfield (Nicholas Hoult), Drakula (Nicholas Cage) régóta szenvedő szolgáját követi, aki új életre kel a modern New Orleansban, amikor beleszeret Rebecca Quincybe (Awkwafina), egy közlekedési rendőrbe. Ez az új szerelem arra készteti Renfieldet, hogy végre szembeszálljon teremtőjével, abban a reményben, hogy sok év után kiszabadulhat szolgaságából.

Amitől félünk (2023. 04. 20.)

Az Amitől félünk egy szürrealista horrorkomédia, melyet Ari Aster írt és rendezett. Joaquin Phoenix alakítja Beau-t, a szorongó férfit, aki szürreális hazatérésre készül, miután édesanyja, akivel feszült volt a kapcsolata, hirtelen meghal.

Ezen az úton találkozik legnagyobb félelmeivel, miközben vad természetfeletti fenyegetésekkel is szembesül.

Szupercella (2023. 04. 20.)

Herbert James Winterstern filmje egy William nevű fiú sztoriját mutatja be, aki az apja nyomán mindenképp viharvadász szeretne lenni. A fiú el is indul a veszélyes útra az apja egykori kollégájával, ám nem is sejtik, hogy ez a tornádó sokkal veszélyesebb, mint azt korábban gondolták.

A filmben többek között feltűnik a tavaly elhunyt Anne Heche, Alec Baldwin, Skeet Ulrich, Daniel Diemer, Praya Lundberg és Richard Gunn is.

Forrás: ScreenRant

A figyelmetekbe ajánljuk