Burrito.

Egy burrito segítségével találtak rá a körözött amerikai bűnözőre

Az Amerikai Igazságügyi Minisztérium letartóztatott egy gyanúsítottat, aki tavaly Wisconsinban egy abortuszellenes irodában robbantott. Ami különösen érdekes, hogy a férfit részben egy félig megevett burritónak köszönhetően fogták el.


Sajtóközleményében az igazságügyi minisztérium közölte, hogy ügynökei letartóztattak egy 29 éves madisoni férfit, miután DNS-t gyűjtöttek a gyanúsított által kidobott „ételmaradékból" – és a tisztviselők megjegyezték, hogy ez az étel valójában egy burrito volt.

A történet tavaly anyák napján kezdődött, nagyjából akkor, amikor valaki kiszivárogtatta a Legfelsőbb Bíróság véleménytervezetét, amely végül megsemmisítette a Roe kontra Wade ítéletet. Ez azt jelentette hatályon kívül helyezték az abortuszhoz való jogot szövetségi szinten belül. Az akkor még ismeretlen személy két Molotov-koktélt dobott az abortuszt ellenző Wisconsin Family Action szervezet irodájába.

Ez is érdekelhet: Ki volt az a Clark Olofsson, aki aStockholm-szindróma nevét is ihlette?

Amellett, hogy a feltételezett gyújtogató május 8-án hajnalban Molotov-koktélokat dobott az üres irodákba, a falakat is megrongálta, és jellegzetes gyorsírással olyan feliratokat írt, mint például „ha az abortuszok nem biztonságosak, akkor te sem vagy az".

A bizonyítékok összegyűjtésekor a bűnüldöző szervek ügynökeinek sikerült genetikai anyagot kinyerniük a helyszínről, és megállapították, hogy az egy férfitól származik, de nem volt egyezés egyetlen országos adatbázisban sem.

Januárban a nyomozók, akik a rendőrségi brutalitás elleni tüntetéseket figyelték a Wisconsin közelében, észrevették, hogy az egyik tüntető a WFA-éhoz hasonló kézírással fújta fel egy falra a „bosszút állunk" feliratot. Ezután nyomára bukkantak egy fehér kisteherautónak, majd később egy olyan címnek, amely végül az igazságügyi minisztérium által letartóztatott gyanúsítotté volt.

Miután hónapokig figyelték a teherautót vezető gyanúsítottat, a hatóságok végül látták, amint leparkol, és eldob egy zacskó félig megevett gyorséttermi ételt. A táska megszerzése után a hatóságok képesek voltak DNS egyezést megállapítani a fehér teherautó tulajdonosa és a WFA feltételezett gyújtogatója között.

A gyanúsítottat a Boston-Logan nemzetközi repülőtéren tartóztatták le, egy Guatemalavárosba szóló egyirányú jeggyel, ami arra utal, hogy megpróbált elmenekülni az országból, miközben a DOJ a nyomában volt.

Forrás: Futurism

A figyelmetekbe ajánljuk