Részlet a A korona című sorozatból.
Netflix

Már most lehet találgatni, hogy mi lesz A korona 6. évadában

A korona a hatodik évaddal véget ér, ezt már biztosra vehetjük. Az alábbi cikkben összeszedtünk minden olyan információt, amit a befejező évaddal kapcsolatban tudni érdemes.


A királyi rajongók kezdetben szomorúan értesültek arról, hogy a Netflix sikersorozata az ötödik évaddal véget ér, amely nemrég jelent meg a streaming szolgáltatáson, de a széria készítője, Peter Morgan még 2020-ban meggondolta magát. Egy hivatalos közleményben ezt mondta:

Ahogy elkezdtük megvitatni az ötödik széria történetszálait, hamar világossá vált, hogy ahhoz, hogy igazságot szolgáltassunk a történet gazdagságának és összetettségének, vissza kell térnünk az eredeti tervhez, és hat évadot kell csinálnunk.

És most, hogy már végignéztük a A korona új évadát, a figyelem már arra irányul, hogy mi fog kibontakozni a hatodik szériában. Vajon Harry herceg és Meghan Markle románcába kaphatunk némi betekintést, vagy továbbra is Diána hercegné lesz a középpontban?

Kik lesznek a A korona hatodik évadának főszereplői?

Az utolsó évadban nem cserélik le a színészeket, így várhatóan az ötödik felvonás szereplőgárdájának nagy része visszatér. Ide tartozik Elizabeth Debicki mint Diána walesi hercegné, Dominic West mint Károly walesi herceg és Imelda Staunton mint II. Erzsébet királynő. A színészek közül Jonathan Pryce, Lesley Manville, Jonny Lee Miller, Marcia Warren, Olivia Williams, Claudia Harrison, James Murray, Khalid Abdalla, Bertie Carvel és Timothy Dalton is visszatérnek.

Vilmos herceget két különböző színész, Rufus Kampa és Ed McVey fogja alakítani az utolsó évadban, míg Kate Middletont Meg Bellamy fogja játszani.

Ez is érdekelhet: Botrányok és események, amelyek kimaradtak A korona legújabb évadából

Mire fog fókuszálni a sorozat hatodik évadának cselekménye?

A hatodik évad Diána hercegné tragikus halálát fogja bemutatni, Dominic West a Deadline-nak 2022 augusztusában elmondta, hogy a tragédia „olyan viharos lesz, amilyen csak lehet".

A kiadvány arról is beszámolt, hogy sok „szorongás van a kulisszák mögött" az említett pillanat forgatása miatt, bár a jelenetek a halálát megelőző előkészületekre és az azt közvetlenül követő időszakra fognak koncentrálni. A teljes összeomlás sok néző számára túl soknak tűnne.

Rettegtünk attól, hogy eljussunk erre a pontra. El kell ismerni, hogy van egyfajta szorongás, egy tapintható érzés, hogy kissé a határon vagyunk. Úgy értem, bomba érzékenység övezi ezt az ügyet

– tette hozzá egy forrás.

Olyan kulcsfontosságú események bemutatására is számíthatunk, mint a királynő és Fülöp herceg 1997-es aranylakodalma, valamint Károly és Kamilla 2005-ös házasságkötése. A sorozat azonban valószínűleg nem fogja bemutatni a királyi család közelmúltbeli eseményeit, ahogy Suzanne Mackie producer a Broadcastnak adott interjújában kifejtette Peter Morgan showrunner gondolatait:

Peter nagyon őszintén elmondta, hogy egyszerűen nem tud megírni valamit, ha nem volt ideje megfelelő perspektívát nyerni. Azt hiszem, mindig is úgy érezte, hogy 10 év az a minimális idő, amíg valamit történelmi kontextusban láthat, hogy igazán megértse azt.

Mikor kerül képernyőre a széria hatodik évada?

A Netflix még nem erősítette meg a hatodik évad megjelenési dátumát, de valószínűleg 2023 novemberében lesz a premier. Mivel azonban a forgatás a királynő halála után szünetelt, lehet, hogy kicsit tovább kell várnunk, egészen 2023 decemberéig vagy 2024 elejéig.

Forrás: Glamour

A figyelmetekbe ajánljuk