Kaytranada, Lizzo, A$P Rocky, Idles, Tyler The Creator, slowthai, Poppy, Denzel Curry, Billie Eilish, Charli XCX, Vampire Weekend, Rico Nasty, Childish Gambino
Sándor Emese
Kaytranada, Lizzo, A$P Rocky, Idles, Tyler The Creator, slowthai, Poppy, Denzel Curry, Billie Eilish, Charli XCX, Vampire Weekend, Rico Nasty, Childish Gambino

Senki nem nyúl úgy a 80-as évekhez, mint ő: ezt hallgasd!

Manapság minden egyes héten követhetetlenül sok zene jelenik meg világszerte. Éppen ezért próbálunk segíteni az eligazodásban: minden héten összegyűjtjük az előző hét legérdekesebb megjelenéseit, hogy mindig képben lehess!


A hét lemeze: Whu Else - IF U WANT ME DEAD, BETTER PRAY 4 ME

Whu Else a TikTokon szép kört futott az I'm Not Daddy című számával, tavalyi bemutatkozóalbumát, a Big Brain Mant pedig 2020 egyik legjobb lemezének neveztük évösszegző zenés cikkünkben, kiemelve fura, idioszinkratikus stílusát. Amolyan újhullámos RNB visszhangos, 80-as éveket idéző szintikkel, időnként már-már cloudrapes hangzással, erős indie rock hatásokkal, és kreatív hip-hopos dobokkal. Senki nem nyúl úgy a 80-as évekhez, mint ő.



Új lemezén pedig izgalmasan kísérletezik tovább a saját hangzásával, ennek egyik legjobb példája a Planes, ami picit olyan, mint egy Tame Impala-dal, de egyáltalán nem úgy hangzik, mint egy Tame Impala-dal. Helyenként pedig egészen The Voidzos, már ha a The Voidz R&B-t játszana. Szóval ha izgalmasan hangzó, előramutató, zsánereket szokatlan módon keverő, de könnyen fogyasztható popzenére vágysz, akkor Whu Else új albuma lesz az új kedvenc dolgod.

Ezeket a lemezeket is csekkold!

De ha inkább olyan kísérletező zenére vágysz, ami egy picit jobban megdolgoztat, akkor muszáj hallanod az új, legjobb értelemben véve elborult black midi-lemezt,



Megjelent a hétvégén DMX új, posztumusz lemeze is, amit még tragikus halála előtt készített és aminek Swizz Beatz volt a vezető producere. Még Bono is feltűnik rajta egy számra.



Új szólólemezzel jelentkezett a The Internet basszusgitárosa és ha azt vesszük, mennyire jók voltak Steve Lacy és Syd legutóbbi szólóanyagai, továbbá mennyit fejlődött a The Internet a kezdetek óta, akkor hiba lenne kihagyni Patrick Paige II új anyagát.



Új, kollaboratív EP-vel jelentkezett a hyperpop saját Playboi Cartija, Aaron Cartier, aki az egyik legizgalmasabban hangzó bulizenét csinálja jelenleg.



A PC Music vezér A. G. Cook tavaly két lemezt is kiadott, a fura Apple-t és a végighallgathatatlanul hosszú 7G-t, most pedig közreműködőkkel összegyúrt a kettőből egy dupla remixalbumot, aminek már végighallgatható a hosszúsága.


A hét dala: Tommy Genesis - peppermint

Rihanna protezsáltja, az ausztrál Tommy Genesis valósággal berobbant viccesen túlfűtött erotikájú dalszövegeivel és nem túl bonyolult, táncparkettdöngölő hangzásával. Egy ideje viszont nem nagyon volt aktív JPEGMAFIA tavalyi EP!-jén való felbukkanását leszámítva. De most új kislemeze alapján remélhetőleg úton van már az új lemez és elkezdünk lassan minél több új zenét kapni.

A peppermint ugyanúgy klubba kívánkozó dal, mint amilyenekről Tommy híres, viszont Timbalandes hangzása kissé szokatlan tőle. Egyszerű, de jól megválogatott hangokból álló beat egy azonnal fülbemászó füttyszó témával. Remélhetőleg a dalon dolgozó GTA a majdani nagylemez több dalán is dolgozik, mivel a tánczenei érzékenységük kiválóan kiegészíti Tommy lefegyverzően magabiztos rapjét.

Ezeket se hagyd ki!

Bad Bunny 3 tavalyi lemeze után nem pihen, új kislemezzel jelentkezett máris, Big Freedia remixelte a dal 10 éves évfordulójára Lady GagaJudasát. De új dallal jelentkezett Poppy, a már csak kétfős Sleater-Kinney és Rebecca Black is.

13 új dallal bővült a Hamu és Gyémánt idei új zenés lejátszási listája, ajánljuk figyelmedbe!

A figyelmetekbe ajánljuk