Timothée Chalamet a Dűne című filmben

Az 5 eddigi legjobb film 2024-ből, amire érdemes mozijegyet váltani

Bár még csak két és fél hónap telt el az évből, 2024 igazán ígéretesnek tűnik a mozi szerelmeseinek számára, hiszen a rövid idő alatt megjelent alkotások lenyűgözően sokszínűek. Ennek apropóján pedig összegyűjtöttük öt filmet, amit nem érdemes kihagyni.


Érdekvédelmi terület

Az Érdekvédelmi terület egy megrázó történet, amelyben Auschwitz parancsnoka, Rudolf Höss (Christian Friedel) és felesége, Hedwig (Sandra Hüller) a tábor melletti házban és kertben igyekeznek áloméletet teremteni családjuknak.

Ez is érdekelhet: 5 kihagyhatatlan magyar film az elmúlt évekből

Szegény párák

Yorgos Lanthimos legújabb filmje egy hihetetlen története és fantasztikus fejlődése Bella Baxter (Emma Stone), egy fiatal nő, akit a zseniális és szokatlan tudós, Dr. Godwin Baxter (Willem Dafoe) hozott vissza az életbe. Baxter védelme alatt Bella buzgón tanul, azonban kíváncsi a világra,, így elszökik Duncan Wedderburnnel (Mark Ruffalo), a dörzsölt és züllött ügyvéddel, s ketten együtt kontinenseken átívelő kalandra indulnak.

Dűne: Második rész

Denis Villeneuve mesterművében, a Dűne második részében folytatódik Paul Atreides (Timothée Chalamet) mitikus utazása a fremenekkel, miközben bosszút áll a családját elpusztító összeesküvők ellen. Választania kell élete szerelme és az ismert világegyetem sorsa között, és igyekszik megakadályozni a szörnyű jövőt, amelyet csak ő láthat előre.

A szenvedély íze

A kivételes tehetségű szakácsnő, Eugenie (Juliette Binoche) és munkaadója, a nagy gourmet hírében álló Dodin Bouffant (Benoît Magimel) húsz éve alkotnak együtt a gyönyörű francia udvarház konyhájában. Különleges kapcsolatukból lenyűgöző gasztronómiai remekművek születnek, amelyek még a világ leghíresebb szakácsait is ámulatba ejtik. Egyre mélyebb szövetség alakul ki köztük, azonban a férfi rájön, hogy Eugenie nem kíván feleségül menni hozzá. Az 1800-as években játszódó történet igazi időutazásra hívja a nézőket.

Olvasd el ezt is! Négy valós bűntény, amelyet filmek és sorozatok inspiráltak

Vaskarom

Az előző filmekkel ellentétben a Vaskarom premierjére még várni kell, azonban a már most bezsebelt díjai alapján érdemes lesz rá jegyet váltani.

A texasi Fritz Von Erich (Holt McCallany) több világbajnoki címmel rendelkezett, és forradalmasította az amerikai pankráció világát. Nemcsak a ringet és az üzleti életet vezette kemény kézzel, a családban is igazi patriarcha volt, megszállottan dolgozott azon, hogy a fiai átvegyék majd tőle a birodalmat. Kevint (Zac Efron), Kerryt (Jeremy Allen White), Davidet (Harris Dickinson) és Mike-ot (Stanley Simons) egyaránt abban a szellemben nevelte, hogy ha ők lesznek a legerősebbek, legkeményebbek, akkor semmi sem árthat nekik.

De vajon mindez elég, hogy megtörjék a családjukat érintő átkokat?


A figyelmetekbe ajánljuk