II. Erzsébet mosolyog

A 96 éves II. Erzsébet platina jubileumának alkalmából a Barbie-babákat gyártó Mattel egy nem akármilyen gesztussal tiszteleg a királynő előtt.


Egyre közelebb vagyunk a királynő platina jubileumi hétvégéjéhez, amely során II. Erzsébet 70 éves uralkodásának megünneplése alkalmából számos eseményt terveznek az Egyesült Királyságban. A pletykák szerint a Spice Girls újraegyesül, az uralkodó saját angol pezsgőt ad ki, és számos felvonulásra és utcai partira kerül sor a négynapos júniusi ünnep alatt.

És ha ez még nem lenne elég, kiderült, hogy a királynő tiszteletére egy limitált kiadású Barbie-babát is készítettek.

Őfelsége születésnapjára a Mattel egy különleges Queen-babát adott ki, hogy megünnepelje a brit történelem leghosszabb ideig uralkodó királynőjét.

Az elefántcsont színű selyemruhába, csillogó tiarába és kék bordűrbe öltöztetett Queen Barbie különleges helyet foglal el a Mattel kollekciójában.

A Barbie szóvivője elmondta:

1953-as megkoronázása után a királynő rendkívüli uralkodása alatt kötelességtudattal, humanitárius erőfeszítésekkel és közszolgálattal teli életet élvezett, egyesítve a nemzetet az ünneplésben, az elmélkedésben és a közösségben.

Kate Williams, londoni történelemprofesszor és televíziós műsorvezető így nyilatkozott:

Ők a világ két legfelismerhetőbb nője, és most ebben a babában egyesülnek. Ezek a babák megmutatják a nők világhoz való hozzájárulásának fontosságát, a nők mint vezetők, alkotók és úttörők hatását, azt, hogy a nők eredményei fontosak és ünnepelendőek.

A II. Erzsébetet ábrázoló Barbie-babák a Harrods, Hamleys, Selfridges, John Lewis és az Amazon áruházakban lesznek kaphatóak.

Forrás: Marie Claire UK


A figyelmetekbe ajánljuk