Az augusztusban 97 évesen elhunyt Kossuth-díjas festőművész képeit a Magyar Nemzeti Bank vásárolta meg. A jegybank idei képvásárlása ezzel együtt 1 milliárd 575 millió forintra nőtt.


A kapuvári születésű Reigl Judit 1963 óta a francia Marcoussisban élt, halálhírét augusztusban osztotta meg a budapesti Kálmán Makláry Fine Arts galéria. A művésznő négy képének megvásárlását az MNB-Ingatlan Kft. az uniós közbeszerzési közlönyben közölte. A festményekért nettó 178 millió forintot fizettek az Optimum Úri 72. Ingatlanbefektetési Kft-nek.

A nemzeti bank ezzel több mint másfél milliárdot költött eddig idén festményekre. Korábban 42 darab Konok Tamás-képet, 17 Maurer Dóra-festményt, 17 Bak Imre-alkotást és 18 Lakner László-művet vásárolt, valamint további három művész képeiből is beszerzett néhányat.

via Napi.hu

Friss

Ezért zsugorodott össze az emberi agy az elmúlt 30 ezer évben

A tudósok szerint az emberi agy zsugorodása testi változásokhoz köthető.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Házi citromfagylalt recept, amit pár perc alatt elkészíthetsz!

Ebben a rekkenő hőségben mi lehet jobb választás, mint egy ínycsiklandó citromos fagyi?

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A klíma megfelelő telepítésén nem érdemes spórolni (x)

Egy jó minőségű klíma kiváló választás, ha sok éven át szeretné élvezni a kellemes hőmérsékletet, jó közérzetet otthonában. Ahhoz viszont, hogy a klímája megbízhatóan, hatékonyan és költségtakarékosan működjön, megfelelően kell azt telepíteni.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk