Aj Vej-vej kézzel készített maszkok
Ai Weiwei Studio

Közel 1,5 millió dollárt fizettek ezekért a művészi maszkokért

A társadalom egészét érintő kérdésekkel foglalkozó kínai művész, Aj Vej-vej kézzel készült maszkjai rekordáron keltek el.


Limitált szériás maszkok a világhírű művésztől

Aj Vej-vej k\u00e9zzel k\u00e9sz\u00edtett maszk, napraforg\u00f3 magokkal

eBay.com

A művészvilág egyik legjelentősebb aktivistájaként számon tartott Aj Vej-vej még május végén jelentette be, hogy a koronavírus járványra reflektálva limitált szériás, kézzel festett és varrt maszkokat tervez az eBaynek. Természetesen a cél az volt, hogy az eladások majd olyan fontos ügyeket szolgálhassanak, amelyek segítségével hosszú távon jó irányba fejlődhet a világ.

A rajongók azonnal lecsaptak a maszkokra

Aj Vej-vej k\u00e9zzel k\u00e9sz\u00edtett maszkok

eBay.com

A textilmaszkokat egyenként, vagy négyes, illetve húszas csomagokban lehetett megvásárolni, 50 dollártól egészen 1500 dollárig terjedő összegekért. Ahhoz képest, hogy csak néhány darab szövetről van szó, ezek nagyon borsos árak, egy-egy Aj Vej-vej alkotás értéke viszont bőven meghaladja az 1500 dollárt, vagyis szinte lehetetlen hozzájuk jutni, hacsak nem vagyunk milliomosok vagy milliárdosok. Ezt jól tudták a művész rajongói is: a bejelentés után szinte azonnal megrohamozták a készletet és rövid idő alatt minden darab gazdára talált.

Mitikus lények és középső ujj

Aj Vej-vej k\u00e9zzel k\u00e9sz\u00edtett maszkok

eBay.com

A napraforgómagokat, mitikus lényeket vagy épp a művész középső ujját ábrázoló remekműveket egy hónap alatt eladták: több mint huszonkétezer darab kelt el, közel másfél millió dollár értékben. A befolyt összeget emberi jogokkal és menekültekkel foglalkozó szervezetek, illetve orvosok és ápolók között osztják majd szét.

Forrás: Designboom

Szerző: Fülöp Luca

A figyelmetekbe ajánljuk