Élethű szfinx macskát festett egy elhagyatott gáztartályra a francia művész

Útmenti művészet: gáztartályból szfinx macska

Festékfújóval varázsolt élethű szfinx macskát egy szimpla gáztartályból a francia művész, Braga Last One. A háziállat hatalmas, élethű mása mostantól rajta tartja a szemét a közeli autóúton.


A karantén előnyeit kihasználva egy marseilles-i autóút mentén heverő gáztartálynak adott új külsőt a francia street art művész. Ahhoz hogy a tartály valóban egy túlméretezett, prédára vadászó macskának tűnjön, a tartály külső széleit tökéletesen beleolvasztotta a tájba, így azok látszólag el is tűntek, és megmaradt a mancsát kinyújtó, lopakodó szfinx képe.

És hogy miért ezt a fajtát választotta? Braga barátnőjének szfinx macskája van, ami így természetes és magától értetődő ihletet adott a művésznek.

A kész műalkotást pedig látni kell, de nem mindegy, hogy milyen perspekítvából! A street art művész rengeteg időt töltött azzal, hogy egy bizonyos szögből készítsen fotókat, és tökéletesíteni tudja az innen látható illúziót. Elhivatottsága kifizetődött: lenyűgöző alkotása magával vonz minden (emberi és állati) tekintetet.

Így született szfinx macska a gáztartályból

Előtte-utána: elképesztő a változás

Forrás: My Modern Met

Friss

Sokak vészelték át a karanténidőszakot a növényeik mellett

Lakótárs vagy kutya helyett sokan növényekkel oldották meg a magányos hónapokat.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A figyelmetekbe ajánljuk