Bár Magyarországon határozottan csillapodó stádiumban van a koronavírus-járvány, a szakértők óvatosságra intenek. Ez nem is csoda, hiszen hiába regisztrálnak országunkban – és még pár másik országban – napról napra kevesebb beteget, ha közben a világ többi részén soha nem látott mértékben nő az aktív fertőzöttek száma.


Az elmúlt 24 órában például rekordot döntött a újonnan regisztrált betegek száma – tudhatjuk meg a Egészségügyi Világszervezet (WHO) hétfői tájékoztatójából, amelyről a 24.hu is beszámolt.

Az ENSZ genfi székhelyű szakosított szervezete szerint összesen 183 020 új beteggel nőtt a fertőzöttek száma, mely gyakorlatilag a legnagyobb egy napi növekedés, mióta kirobbant a járvány. A WHO szerint az új fertőzöttek több mint kétharmada – 116 ezer beteg – Észak- és Dél-Amerikában él.

Az amerikai kontinens egyik gócpontja Brazília, ahol az egészségügyi minisztérium, helyi idő szerinti, vasárnap esti közleményéből megtudhatjuk, hogy az elmúlt 24 órában 641 új halálesetet regisztráltak, ezzel a koronavírus-járvány áldozatainak száma 50 ezer felé emelkedett a dél-amerikai országban. Az országban ezen kívül 17 495 új fertőzöttet regisztráltak, mellyel együtt az összefertőzöttek száma elérte a 1 085 038-at.


Friss

Top 5 leggazdagabb színésznő a világon

Ki minden idők leggazdagabb színésznője? A Forbes elkészítette a top 10-es listát, akárcsak a férfi színészekről.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Megnézed ezt a videót és megérted, miért Pogba a franciák vezére

A jó vezetőnek mindenkihez van egy jó szava, a francia középpályásnak egy külön kézfogása is.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Így tároljunk élelmiszereket ebben a hőségben

Az élelmiszerek megfelelő tárolása kulcsfontosságú lehet egészségünk megőrzésében, különösen a nyári időszakban.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk