A Nap.

A NASA számára fontos mérföldkő volt, amikor a Parker Solar Probe az év elején elérte a Napot. A történelmi küldetésről készült felvételek lenyűgöző betekintést nyújtanak az égitest felső légkörébe.


A fekete-fehér timelapse videón a szonda felvétele látható, amint az izzó sávok és szikrák özönében száguld, miközben a háttérben különböző égi testek pásztáznak. Ezek a koronaáramlásoknak nevezett struktúrák a csillagot körülvevő mágneses mező részei.

A csillagnak nincs szilárd felszíne, ami azt jelenti, hogy a Parkerhez hasonló műholdak érintkeznek a tüzes anyaggal, miközben átrepülnek rajta. Ezek a kiterjedt füstfelhők gyakran láthatók a Földről a napfogyatkozások idején.

Utazása során a szonda egy ritka szögből örökítette meg a Tejútrendszert, a Földet és más bolygókat is. A 2018-as indítása óta ez volt a Parker Solar Probe nyolcadik kísérlete a Nap légkörének áthatolására, és a sikeres küldetés során a NASA megdöbbentő statisztikákat gyűjtött össze.

Amikor a szonda a legközelebb került a Naphoz 430 000 km/h-ás sebességgel haladt és 1377 fokos hőmérséklettel kellett megbirkóznia.

Forrás: Colossal

A figyelmetekbe ajánljuk