Egy fekete Porsche 911-es
A Hennessey nevű tuningcég 2017 óta szíjaz karácsonyfákat nagyteljesítményű járművekre.

A Hennessey nem csak az autók határait akarja feszegetni. Úgy tűnik, a karácsonyfákkal is ugyanezt akarja tenni. Ahogy 2017 óta minden évben, az izomautókkal foglalkozó texasi vállalat most is rácsatolt egy karácsonyfát az egyik nagyteljesítményű járművére. Nem is akármilyen verdáról van szó, hanem a cég alapítója, John Hennessey saját 2021-es Porsche 911 Turbo S-éről.

Ez azonban nem egy átlagos 911 Turbo S. Hennessey úgy döntött, hogy egy kicsit szórakozik a 207 000 dolláros (67,5 millió forint) járművel, pontosabban annak ikerturbós, lapos hathengeres motorjával. A hengerművet speciálisan áthangolták, így mostantól hajmeresztő 750 lóerőt pumpál ki magából, ami 110 lóerővel több, mint a széria modell teljesítménye.

A YouTube-ra feltöltött videón látható, ahogy a Spencer Geswein autóversenyző által vezetett verda elérte a 281 km/órás végsebességet. Ez persze lenyűgöző teljesítmény, de az autó még gyorsabb volt a fa extra légellenállása nélkül. A négy évvel ezelőtti ünnepi hagyomány kezdete óta a cég először döntött úgy, hogy megnézi, milyen gyors az autó fa nélkül. Az eredmény még megdöbbentőbb volt: 333 kilométer/óra.

Forrás: RobbReport

A figyelmetekbe ajánljuk