Magasan a legnagyobb a merítésük Európában, világsztárok sora maradt ki a végső keretből, a világ legjobbjai játszanak a kezdőben. Ezt már csak elveszteni tudják.


A vezér: Paul Pogba

A franciák világbajnoki győzelme után hatalmasat ment a videó a világhálón a döntő előtti felvételekről, amikor Pogba beszédével feltüzelte a többieket. Deschamps fontos szerepet szokott szánni mentálisan, ugyanis abszolút ő a központi figura az öltözőben. Bár sokat fog számítani Benzema rutinja, valószínűleg továbbra is Pogba lesz az, aki a pályán Deschamps jobbkeze lesz. A Manchester Unitedben való szereplésétől függetlenül pedig mindig valósággal dominálta a középpályát a válogatottban, magabiztos és érett játékot produkálva.

A kulcsember: Kylian Mbappe

Várhatóan a következő években Messi és Ronaldo évtizedes párharcát felváltja majd Mbappe és Haaland évtizedes párharca. Utóbbi viszont nem lesz ott a tornán, csak Ronaldo. Szóval minden adott, hogy ez a torna legyen Kylian Mbappe átvegye a futball poszterarcának szerepét, egy jó teljesítménnyel ugyanis garantálhatja élete első Aranylabdáját. A még mindig csak 22 éves támadó pedig abszolút készen áll erre. Ha valaki meg akarja állítani Franciaországot, őt kell elsősorban hatástalanítania.

Gyengepont: nincs

Gyakorlatilag a kimaradó sztárokból össze lehetne rakni egy EB-esélyes keretet, annyira bő a merítése Franciaországnak. Mostanság ugyanis mintha minden nagy tehetség Franciaországból jönne. Szinte bárki helyére be tudnak cserélni egy hasonlóan jó képességű játékost. Éppen ezért nem egy vagy két emberen fog múlni semmiképp az, ha nem nyerik meg az EB-t az előző elveszített döntő után. Aki képes lesz megállítani őket, arról biztosan kijelenthetjük majd, hogy maximálisan megérdemli, hogy Európa futballtrónján ülhessen.

Mi a helyzet a keret további részével?

Lloris továbbra is a világ egyik legjobb kapusa. N'Golo Kante továbbra is a világ legjobb labdaszerző középpályása. A keret nagyrésze a világ legjobb csapataiban meghatározó ember. A támadósorban a bőség zavarával küzdenek. Valószínűleg a Griezmann-Benzema-Mbappe hármassal állnak, de a padon olyan neveket tudnak előrántani, mint Dembele, Kingsley Coman, Thomas Lemar, vagy éppen Giroud. Ha pedig szerencsések vagyunk, láthatjuk játszani az EB- és VB-győztes francia legenda, Lilian Thuram fiát, Marcus Thuramot is játszani, aki kiszorította Martialt az utazó keretből.


Friss

Három megszólaló, három történet – ezért szeretjük a Rosaliát (x)

Idén ünnepli 10. születésnapját Budapest kedvenc nyárköszöntő fesztiválja, a Rosalia. Ebből az alkalomból kérdeztünk meg három, a fesztivál életében fontos szereplőt. De vajon, mi a közös a SPAR Magyarország, a Gál Szőlőbirtok és a Varsányi Pincészet Rosaliához fűződő kapcsolatában? A beszélgetésekből kiderül.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

4 fűszer, amik rendkívül egészségek

Rengeteg fűszert gyógyászati tulajdonságaik miatt használtak, mielőtt a gasztronómia meghatározó alappilléreivé váltak volna. A modern tudomány pedig bebizonyította, hogy közülük jó néhány valóban figyelemre méltó egészségügyi előnyökkel jár.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Wikimedia

Európa egyik leggyakoribb lepkefaja képes akár 14 ezer kilométert is megtenni

A bogáncslepke akár 12-14 ezer kilométert is megtesz Afrika és Európa között kedvező időjárási körülmények esetén. Ez pedig a leghosszabb vándorlási útvonal, amelyet egy rovar megtesz.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk