Ausztráliában lassan megállíthatatlan frizuraőrület veszi kezdetét.

Úgy tűnik az ausztrál fiatalok újra felfedezték maguknak a legendás bundesliga-frizurát, ami a '70-es évek végén kezdte el útját a világ körül, és a '80-as végén egy az egyben meghódította azt – ekkor már rengeteg világsztár és német labdarugó is büszkén viselte.

Örök mondás, hogy a divat már csak ismétli önmagát, és minden lecsengő stílus visszatér egyszer, hogy újra a csúcson tündököljön. Úgy tűnik ezt a tündöklést akarják csírájában elfojtani az ausztráliai Perth-ben található elit magániskolában, a Trinity College-ban

Az intézményben kisebb lázadás történhet, hiszen az iskola közleményben tudatta, hogy a bundesliga-frizura „rendetlen" és „elfogadhatatlan". Ráadásul egy teljes lista készült arról, hogy mik azok a frizurák, amiket az iskola szabályzata elfogad.

Így egy másik nagy klasszikus, a „patkányfarok" is tiltólistára került. Ez az, amikor egy alapvetően rövid frizurán vékony tincs lóg a tarkó részben. Kevésbé extrémebb hajformákkal is hasonló szigorral jártak el: sem taraja, sem hosszú haja nem lehet a tanulóknak, mert a kontyot és a szembe lógó hajat is megtiltották.

És hogy milyen büntetéssel sújtja az iskola a renitens diákokat?

Akik nem „hagyományos" frizurát viselnek, hazaküldik a szüleikhez, és el kell menniük fodrászhoz.

Februárban egyébként már Sydneyben is betiltották a bundesliga-frizurákat; lassan úgy tűnik kezd országos méretűvé válni a halhatatlan stílus.

(news.com.au)


Friss

UFOkról készít dokusorozatot JJ Abrams

A négy epizódos miniszéria címe szimplán csak UFO lesz.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Így működik az agyunk a nappali álmodozás alatt

A pszichológiának vannak válaszai a nappali álmodozásra is.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A klíma megfelelő telepítésén nem érdemes spórolni (x)

Egy jó minőségű klíma kiváló választás, ha sok éven át szeretné élvezni a kellemes hőmérsékletet, jó közérzetet otthonában. Ahhoz viszont, hogy a klímája megbízhatóan, hatékonyan és költségtakarékosan működjön, megfelelően kell azt telepíteni.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk