A Hold.

A pekingi Kínai Tudományos Akadémia kutatói által vezetett tudóscsoport azt állítja, hogy a Kínai Nemzeti Űrügynökség által a Csang'e-5 leszállóegységről szolgáltatott adatok alapján vizet találtak a Hold felszíne alatt.


A csapat panorámakamerát, holdi ásványtani spektrométert (LMS) és holdi átható radart használt a víz nyomai után kutatva.

Olyan ez, mint egy "terepbejárás" a Holdon, az első lehetőség arra, hogy közelről és nagy felbontásban észleljük a vízre utaló jeleket a Hold felszínén

– mondta a vezető szerző, Lin Honglei, a Kínai Tudományos Akadémia kutatója a South China Morning Post által megszerzett közlemény szerint.

A kutatócsoport a Csang'e-5 leszállóegység által gyűjtött reflexiós spektrális adatokban víz jelenlétére utaló jeleket figyelt meg. Az elmélet szerint a napszél fokozatosan hidrogénatomokat sodort a Hold felé.

A tudósok már régóta gyanítják, hogy a Holdon valószínűleg jég és víz van, és ha a kutatások megállják a helyüket, a víz egy rendkívül fontos erőforrás lenne az űrhajósok hosszú távú holdi jelenléte szempontjából.

Forrás: Futurism

A figyelmetekbe ajánljuk