Igencsak érdekes kezdeményezést mutatunk, amivel jót tehetsz és még jutalmat is kapsz cserébe!A CrowdFarming lényege, hogy veszel magadnak egy fát, egy állatot, vagy egy egész gyümölcsöskertet. Kiválasztod a farmert, aki gondját viseli és táplálja. Ha pedig beérnek a gyümölcsök, megkapod a termést, állatok esetében pedig természetesen a feldolgozott termékeket. Akár csokoládét is tudsz rendelni magadnak a Fülöp-szigetekről, vagy éppen olívaolajat Spanyolországból.

A cél, hogy a tömeggyártás helyett egyenesen farmerektől szerezd be az ételed, egyúttal pedig ezzel próbálnak tenni valamit az ételpocsékolás ellen, ami a nagyüzemi élelmiszergyárakban történik. Állatok esetében humánusabb a kezelésük, a nagyipari húsüzemek horrorja helyett. Gyakorlatilag jót cselekszel velük, és még meg is jutalmaznak érte.

Friss

Hamu és Gyémánt

Napindító gondolat – 01.27.

Ott Anna életében (ahogy másoknál is) a laptop vette át a vezető szerepet a tárgyak közt 2020-ban, de szorosan ott van mögötte a listán a borospohár is. A művészeti vezető, kulturális menedzser erről is mesélt nekünk a Hamu és Gyémánt magazin téli lapszámában megjelent interjúsorozatban, ahol arra kértünk öt közéleti szereplőt, pakolják ki képzeletbeli táskájukból a tavalyi évüket meghatározó fontos tárgyakat.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A figyelmetekbe ajánljuk