Napindító gondolat – 08.04.

Könyvek, riportok, filmek – korunk egyik legnagyobb történetmesélőjével, Kepes Andrással a Hamu és Gyémánt magazin legfrissebb számának címlapinterjújában többek közt ezekről a témákról beszélgettünk. És arról is, hogy miért nem mennek ki a történetek soha a divatból.


Az időtlen storytelling 

Hamu és Gyémánt

„Hogy melyek a kedvenc könyveink, kényesebb kérdés, mint az, hogy milyen alsóneműt hordunk. A fehérneműnket ugyanis bármikor levethetjük, kedvenc olvasmányaink hőseit viszont a bőrünk alatt hordozzuk" – meséli Kepes András arra a kérdésre válaszolva, hogy őt mely történetek szippantották be. „Nekem nem kedvenc könyveim, hanem kedvenc hőseim voltak. Monte Cristótól, Jean Valjeantól, Hemingway öregemberétől, Santiagótól, Ursulától a Száz év magányban, Adrian Leverkühntől, Raszkolnyikovtól, Seymour Glasstól és a többiektől alighanem többet tanultam, mint a szüleimtől vagy a tanáraimtól az egyetemen. És ha hőseim névsorához hozzáteszem Zoja Koszmogyemszkaját, a szovjet partizánlányt, akiről utóbb kiderült, hogy története zavaros legenda, akkor érthető igazán, milyen korban voltam gyerek, milyen, egymással is vitatkozó életfilozófiákat kellett szétszálaznom magamban. Általuk kerültem olyan lélektani helyzetekbe, amilyenekbe a valóság során soha, mégis ugyanúgy segítettek az emberismeretben és az önismertben, mintha a valóságban is átéltem volna ezeket a tapasztalatokat."

Riporterként emberi történeteket hallgatott és osztott meg, regényíróként a történelem és a különböző nézőpontok összeillesztése érdekli, de mint kiderült, játszott már Szabó István-filmben is. Korunk egyik legfigyelemreméltóbb történetmesélőjét, Kepes Andrást storytellingről, hatásról, empátiáról és emberi kapcsolatokról kérdezte Veiszer Alinda. A teljes interjú a Hamu és Gyémánt magazin nyári lapszámában olvasható.

Kepes András interjú és további fotók a Hamu és Gyémánt magazinban!

Hamu és Gyémánt magazin az újságárusoknál!

Hamu és Gyémánt

A Hamu és Gyémánt magazin nyári lapszáma elérhető a kiemelt újságárusoknál, illetve megrendelhető és előfizethető közvetlenül a kiadótól és digitális változatban is beszerezhető.

A figyelmetekbe ajánljuk