Ezek voltak a 2021-es Kékszalag legemlékezetesebb pillanatai
HG Media/Csomor Alexander

Ezek voltak a 2021-es Kékszalag legemlékezetesebb pillanatai

Már csak alig pár hónap van hátra a 2022-es Kékszalag Raiffeisen Nagydíjig, ennek apropóján pedig összeszedtük a 2021-es viadal legemlékezetesebb pillanatait.


Harc az élmezőnyben

A tavalyi verseny elképesztően kiélezett volt, hiszen az RSM 2, a Raiffeisen Fifty-Fifty, és az AUDAX Django óriási küzdelmet folytattak. Közel 12 órányi kimerítő küzdelem után végül az RSM 2 csapata diadalmaskodott.

Az utolsóknak is jár a dicséret

Már-már hagyománnyá vált a Kékszalagon, hogy a győztes csapat a célnál várja az utolsó versenyidőn belül befutó hajót. Idén sem történet ez másként, az RSM csapata egy üveg pezsgővel köszöntötte a Szelíd legénységét.

Legenda a vízen

Az élmezőny mellett sokszor elfelejtjük azt a tényt, miszerint a Kékszalag mezőnye tele van izgalmasabbnál izgalmasabb hajókkal, amelyek valójában nem is az összetettben, hanem a saját kategóriájukban versenyeznek. A hajók fürkészése közben régi, már-már legendásnak számító vitorlásokat is ki lehet szúrni, a tavalyi versenyen ilyen volt például a Sirocco is, amelyről érdemes megjegyezni, hogy 1946-ban került először vízre.

A Hamu és Gyémánt csapata a tavalyi évhez hasonlóan idén is tudósítani fogja az eseményt, mely során igyekszünk beszámolni a verseny a legfontosabb pillanatairól.

Az alábbi videóban az 53. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj legfontosabb pillanatait foglaltuk össze, melyben megtalálható minden olyan momentum, ami miatt emlékezetes marad a tavalyi verseny.


A figyelmetekbe ajánljuk