Beesés, leesés és töretlen jókedv – az éjszakara készülnek a hajók

Voltak nehézségek, de ez egyáltalán nem látszik a cikkben látható naplementés Kékszalagos képeken.


A beesés 

Délben beszéltünk először a Honfoglaló legénységével, akkor éppen a tihanyi tornyok bukkantak fel előttük és nagyon elégedettnek tűntek. A kedvük azóta is töretlen, ez a fenti képből is egyértelműen kiderül, bár volt egy kisebb koccanásuk a vízen, megsérültek a csigáik, a kormányosuk még a vízben is járt. Most viszont már túl vannak a keszthelyi fordulón és szeretnének éjszaka beérni.

A leesés 

Göblös Tibor Gergely jókedvűen vette fel nekünk a telefont: a 8mOD osztályban lévő Vízisikló Badacsonynál jár, jó szelük van, és megfelelő irányban haladnak. Ők 40 percet töltöttek a kenesei dugóban, ezen kívül szinte semmi nem hátráltatja őket.

Pár bosszantó problémájuk azért nekik is van: mint kiderült, a hajójuk matricája leázott, amit végül az árboc tövére ragasztottak – egyébként a probléma nem egyedi, sok hajónak a vízben végezte a címkéje. A fedélzeten öten vannak, éjszaka felváltva pihennek majd, mert „résen kell lenni” a hajnali órákban várható trükkös széllel. A tempójukkal bizakodóak – bár a pontos helyezésüket nem tudják.

Várhatóan 24 órán belül célba is érnek.

A figyelmetekbe ajánljuk