szőke nő kevés ruhában

Itt a nyár! 3+1 tipp a kánikula ellen

Beköszöntött a nyár első napja – még ha csupán a naptár szerint. Ideje felfrissíteni a már berozsdásodott hűsítő módszereket.


Sajnos nemhogy a nyárra emlékeztető időjárás nem volt idén, de a tavaszért is meg kellett küzdeni. Beszédes, hogy az idei április a 21. század leghűvösebb áprilisa volt, és a magunk mögött hagyott május sem a kánikuláktól lesz emlékezetes. Azonban bízva a jó szerencsében, reményeink szerint valamikor most már tényleg itt lesz a klasszikus nyári forróság, amit egy idő után már szinte szenvedés lesz elviselni önmagában. Mutatunk is pár praktikát, amit reményeink szerint nem augusztus utolsó pár hetében kell bevetni a meleg ellen.

Testpermet

123rf

A boltok polcain már végtelen számban megtalálhatóak különböző testpermetek. Általában a nagy melegben senki nem vágyik a nehéz, szagos illatszerekkel, ezért érdemes valamilyen frissítő, könnyed illatot választani, ami ráadásul megfelelően hidratálja a kiszáradt bőrünket is. Ha semmiképp nem akarunk aromás fajtát választani, tökéletes megoldás a sima, jéghideg víz is, amivel ugyanúgy megmenthetjük magunkat a teljes hőguta érzésétől.

Ruha, ami jól esik

Unsplash/Ana Itonishvili

Már gyerekkorban megtanultuk, hogy a tűző napra semmiképp nem ajánlatos feketébe kimerészkedni. Ezt kár is megemlíteni. A lenge, világos öltözetet viszont mindenképp érdemes előtúrni a ruhatárból. Senki és semmi ne érdekeljen: ami jól esik; trikó, szandál, flip-flop, fehér kalap, lányoknak lenge szoknya, fiúknak pedig kevés gombbal felhúzott ing a jó ízlés keretei között.

Strandolni, amennyit lehet

Fortepan / Fortepan

Vízzel bőven el vagyunk látva az országban, és szerencsére strandokra is jutott belőle. Ugyan a termálvizek hazája is vagyunk, mégis ezt hagyjuk meg a téli időszakra. Azonban egy hűsítő strand, legyen az akár tóparti vagy kiépített, nem csupán kellemes nyári program, de életmentő is lehet egy kánikula kellős közepén. Érdemes megtekinteni ezt és ezt a képes összeállításunkat a régi idők strandjairól, hogy biztosan megjöjjön a kedvünk.

Ami pedig a legfontosabb: a jéghideg sörök és fröccsök mellett mindenképp fogyasszunk kellő folyadékot is a kiszáradás ellen!

A jó öreg megbízható

Unsplash/ Kira Porotikova

A végére mi más marad volna, mint a klasszikus légkondi. Régen még a legtöbben csak álmodozhattak róla, de ma már szinte mindenki számára elérhetőek. Az eddig felsoroltak inkább a kültérre alkalmas praktikák voltak, de sajnos a kánikula az otthonainkat sem kíméli: az egész napunkat megkeserítheti egy felmelegedett lakás, amiben a túlélésért küzdünk.

Ugyan sokat segít, ha egy jó nagy huzatot csinálunk a kinyitott ablakok segítségével, de a közelében sem ér annak, amikor egy számunkra kellemes, hűvös klímát varázsolunk otthon. A nyári forróságnak garantáltan nem lesz esélye betörni hozzánk.

Cikkünk megjelenését a Daikin támogatta.


A figyelmetekbe ajánljuk