Yahya Abdul-Mateen II a Kampókéz című filmben.

A nemrég debütált film az első három napban 22,37 millió dollárt gyűjtött be az amerikai mozikban.


A Jordan Peele által írt thriller - amelyet a Marvel Kapitány 2 direktora, Nia DaCosta rendezett - felülmúlta az iparági várakozásokat, annak ellenére, hogy a delta-variáns miatt félő volt, hogy az emberek elkerülik a mozikat.

A multiplexek ugyan nehezen tudták fenntartani a lendületet a COVID-19-es esetek folyamatos növekedése miatt, Hollywood azonban azt tapasztalta, hogy a mozikban elérhető új filmek (például a Kampókéz és a múlt hétvége győztese, a Free Guy) stabilabb jegyeladásokat produkálnak, mint a streaming szolgáltatásokon egyidejűleg kínált alkotások (például az Öngyilkos osztag és Hugh Jackman Új múlt című filmje) – írja a Variety.

A Kampókéz 25 millió dollárba került - az MGM finanszírozta és gyártotta a filmet, míg a Universal a marketinget és a forgalmazást intézte - és úgy tűnik, hogy azon ritka világjárvány-korszakos filmek egyike lesz, amely a mozis időszaka alatt nyereséges lesz.

Az 1992-es film folytatását, a Yahya Abdul-Mateen II főszereplésével készült változatot a kritikusok és a mozilátogatók is kedvezően fogadták, a Rotten Tomatoes-on 85%-os, a CinemaScore-on pedig "B" pontszámot kapott.

A moziban lehet a legjobban megtapasztalni ezt a műfajt, mert pontosan azzá válik - egy élménnyé

- mondta Jim Orr, a Universal amerikai forgalmazásért felelős elnöke.

A világ többi részén a Kampókéz lassabban indult, 51 országban kezdték el vetíteni és 5,23 millió dollárt zsebelt be, ami 27,6 millió dolláros globális eredményt jelent.

Az elmúlt hetekben az olyan új megjelenések, mint a Kampókéz, a Ryan Reynolds főszereplésével készült Free Guy és a Paramount PAW Patrol című animációs kalandfilmje a vártnál több mozijegyet adtak el, mégis a teljes bevételek nagyjából 50%-kal elmaradnak a 2019-es év azonos időszakához képest.

A moziüzemeltetők alig várják, hogy bemutathassák a Marvel Shang-Chi és a tíz gyűrű legendája című filmjét, amely a héten debütál és több mint két év óta az első kizárólag moziban vetített MCU-film lesz.

A figyelmetekbe ajánljuk