írás kézzel írás

Ha elolvasod ezt a cikket, újra tollat ragadsz!


Akár válogatós vagy, akár nem, tudnod kell, hogy a kéz eszközei az agy eszközei is egyben. A kézzel írott jegyzetek nagyon hatásosak abban a felismerésben, hogy ez támogatja az agy kapacitását, hogy a lehető legtöbb információt nyerjük ki ez által. Másodszor pedig, amikor kézzel jegyzetelünk, a kezünk robosztus külső memóriát különít el: a te saját jegyzettömbödet - írja a theconversation.com cikke.

Tehát a kézzel jegyzetelés win-win szituáció, és minden tanuló saját kognitív készlettárát jelenti. A hatékony kézzel jegyzetelés és ennek integrációja, mint egy tanulási eszköz, akár már olyan korán elkezdődhet, mint a 3. vagy 4.osztály, de igazából sose túl késő elkezdeni.

Mi egy digitális korban élünk, ahol a napi működésünk digitális térhez van kötve. Az automatikus gépelés képessége ugyanolyan fontos készség, és az eszközök és applikációk folyamatosan beépülnek a digitális kommunikációba. De a gépírás nem helyettesíti a tapintható visszajelzést az agy számára, azt amit a toll vagy ceruza és a papír érintése megad – a kulcs az, hogy idegáramkört kell létrehozni, amit a kéz-agy komplexitás generál.

A folyamatos előny

A jegyzetelés nem csak felvételt jelent, hanem információ-átadást is. Mialatt a laptopod gyorsabbnak és hatékonyabbnak tűnik, rengeteg jó ok van arra, hogy mindig legyen nálad egy jegyzettömb és toll vagy ceruza készenlétben. A kézzel való jegyzetelés magában foglalja a kognitív elmélyülést és összegzést, átfogalmazást, koncepcióalkotást és szószedetalkotást.

A figyelmetekbe ajánljuk