Jeff Daniels

Jeff Daniels

Jeff Daniels szerint ez a jelenet megmentette a karrierjét

Eredetileg nem is szerepelt a forgatókönyvben a monológ, utólag lett hozzáírva.


Jeff Daniels a GQ videójában végigvette legikonikusabb szerepeit, köztük a Híradósok című Aaron Sorkin-sorozatot, amiben Will McAvoy-t játszotta. Aki nézte az HBO szériáját, emlékezhet, hogy az első epizód elején van egy ikonikussá vált monológ arról, hogy az Egyesült Államok miért is nem a legjobb ország a világon. Daniels elárulta, hogy azon a monológon múlt a sorozat és az ő jövője is, amit Sorkin 2 héttel a forgatás előtt írt bele utolsó pillanatban a forgatókönyvbe.

Egy ilyen beszédre vártam 35 évig. Szóval muszáj volt a legjobbamat nyújtanom. Az első epizódot 18 napig forgattuk, ezt a 3. forgatási napon vettük fel. Nem kaptunk garanciát, hogy a teljes sorozatot is berendelik. Aaron Sorkinnál nagyobb neveknek is mondott nemet az HBO már. Izgalmas nap volt, mert nem csak az múlt rajta, hogy én fogom-e játszani Will McAvoy-t, hanem az is, hogy lesz-e ebből egyáltalán sorozat. Ez ugyanis az epizód első 5 percében történik, amikor az amerikaiaknak még ott a kapcsoló a kezében és nem döntötte el, hogy nézi-e, vagy inkább elkapcsol. Nekünk meg be kellett vinnünk nekik egy jobbegyenest az első 5-10 percben.

Daniels elmondta, hogy aznap a csatorna egyik döntéshozója is a forgatáson volt, szóval izgult, hogy lesz-e utána még állása egyáltalán. De elég volt egyszer felvenni, annyira jól ment neki elsőre.

Nagyon keményen dolgoztam azon a jeleneten. Első felvételre tökéletes volt. Onnan tudtam, hogy Aaron odajött utána és azt mondta, oké, nagyon elemedben vagy. Nem is mondok neked semmit többé. Aztán pedig elsétált. Fantasztikus érzés volt. Abban a pillanatban tudtam, hogy enyém marad a szerep, Aaronnak hála pedig megmenekült a karrierem és mindenki másnak is lett állása, aki dolgozott rajta.


A figyelmetekbe ajánljuk