Jeff Bezos

Egy Nobel-díjas tudóssal az élen olyan technológián dolgoznak, ami meghosszabbíthatja az életünket.


Jeff Bezos nagyon komolyan vette a születésnapjára kapott jókívánságokat és úgy döntött, hogy örökké fog élni. Befektetett ugyanis egy másik milliárdossal, Yuri Milnerrel egy Altos Labs nevű startupba, ami olyan technológián dolgozik, ami sejtmanipuláció segítségével képes lesz meghosszabbítani állatok életét.

A 231 millió tőkét összeszedő Altos a sejtek megfiatalításán fáradozó projektjének tudományos élére a tudományág nagyágyúját, a Nobel-díjas Shinja Yamanakát szerezte meg, aki 2012-ben a biológiai átprogramozás módszerével nyerte el a díjat. Ő jött rá, hogy némi protein segítségével sejtek visszaállíthatóak akár friss formájukká.

Hosszútávon ha a technológiával sikereket érnek el állatok terén, akkor a következő lépés az emberi sejtek megfiatalítása lesz. A projekthez csatlakozó egy tudós, Carlos Ispizua Belmonte szerint a biológiai újraprogramozásban van az élet elixírje, ami akár 50 évvel is meghosszabbíthatja az életünket.

Persze ez még bőven a jövő zenéje, ugyanis még évekbe fog telni valószínűleg, hogy eljusson az Altos Labs az állatkísérletekig is egyáltalán, különösen, hogy az engedélyek igencsak időigényesek. De talán még megélhetjük, hogy hozzáadhassunk Jeff Bezos életéhez újabb 50 évet vele.

(Forrás: Dazed)


A figyelmetekbe ajánljuk