A 70 éves Móra Kiadó több különleges újdonsággal készült a tegnap óta tartó Margó Fesztiválra, ezeknek egyike Janikovszky Éva új kötete.


Janikovszky Éva első kötetét 1957-ben adták ki, amit még Kispál Évaként jegyezett. Könyveinek témája a felnőtt-gyermek kapcsolat, sajátosan mindennapi élményeivel és konfliktusaival. Írt filmforgatókönyvet, dolgozott hetilapoknak, folyóiratoknak, gyakran szerepelt a televízióban, rádióban. Több könyvéből készült rajzfilm, több gyermekeknek szóló tévéjátékát sugározták. Sokan pont a gyermekkönyveiről ismerik és szeretik.

A Margón vehetik az olvasók először kézbe Janikovszky Éva új kötetét. Az jellegzetes stílusáról ismert írónő hagyatékában több napló is található szegedi kamasz- és fiatal felnőtt éveiből. A könyvben számos, eddig nem publikált családi fotó is helyet kapott.

A kötetben betekinthetünk Janikovszky Éva fiatalkorába, és a már ekkor kiemelkedő tehetségű mesélő szemszögéből követhetjük figyelemmel a második világháború hétköznapjait. Naplóm, 1938–1944 című könyvének bemutatója október 17-én, negyed kettőkor, a Várkert Bazár Kisszínpadán lesz – adta hírül a kultura.hu.

Friss

Így működik az agyunk a nappali álmodozás alatt

A pszichológiának vannak válaszai a nappali álmodozásra is.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ezért zsugorodott össze az emberi agy az elmúlt 30 ezer évben

A tudósok szerint az emberi agy zsugorodása testi változásokhoz köthető.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A klíma megfelelő telepítésén nem érdemes spórolni (x)

Egy jó minőségű klíma kiváló választás, ha sok éven át szeretné élvezni a kellemes hőmérsékletet, jó közérzetet otthonában. Ahhoz viszont, hogy a klímája megbízhatóan, hatékonyan és költségtakarékosan működjön, megfelelően kell azt telepíteni.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk