Januárban érkezik Budapestre Jan Garbarek

Getty Images

Hamarosan nálunk koncertezik Jan Garbarek

Január 26-án érkezik az egyéni stílusáról és hangszerkezeléséről ismert szaxofonos a Budapesti Kongresszusi Központba. Társai között szerepel a világ egyik legtechnikásabb dobos-ütőhangszerese: Trilok Gurtu.


Jelenleg az új év egyik legvártabb koncertje Jan Garbarek kvartettjének előadása. Nem véletlen, hiszen a zenész szaxofonjátéka félreismerhetetlen védjegyévé vált. Számtalan lemezbemutatón és koncerten van túl a világ legjelentősebb koncerttermeiben. Hol Keith Jarrettel, hol Hilliard Ensemble-al zenélt együtt, a kritikusok címkéi pedig mindig is hidegen hagyták.

Garbarek jelenlegi kvartettjének tagjai: Rainer Brüninghaus (zongora), Yuri Daniel (basszusgitár) és Trilok Gurtu (dob, ütőhangszerek). A kivételes tehetséggel és tudással megáldott muzsikosok koncertjei már-már időtlenek, így biztosak lehetünk abban, hogy mindenkit magával ragadó dallamjaik felejthetetlenné varázsolják budapesti előadásukat is.

Ez már csak azért is biztos, mert a koronavírus járvány miatti korlátozások nem érintik a koncertet, mivel az kulturális rendezvénynek számít, a megvásárolt jegyek pedig meghatározott ülőhelyekre szólnak. Ellenben a nézők egészségének biztonsága érdekében maszk viselése az előtérben és a nézőtéren is kötelező.

via GetCloserConcerts

Friss

Ismét elhalasztották a legújabb James Bond-film premierjét

A koronavírus-járvány miatt harmadszor is elhalasztották az új James Bond-film, a Nincs idő meghalni premierjét: feltehetőleg október 8-án kerül a világ mozijaiba a film.

A Daniel Craig főszereplésével forgatott 25. James Bond-filmet az eredeti tervek szerint 2020 áprilisában mutatták volna be. Az alkotásban Lea Seydoux és Rami Malek is játszik.

A hét elején vezető filmesek, köztük Danny Boyle és Steve McQueen a brit kormánytól anyagi támogatást kért a mozihálózatok számára, mivel „az Egyesült Királyság filmszínházai a szakadék szélére kerültek".
A Cineworld októberben, a Nincs időm meghalni második elhalasztásakor azt közölte, hogy a nagy költségvetésű filmek bemutatásának elhalasztása azt jelzi, hogy a filmipar „életképtelen".

A Bond-film bemutatójának csúszása nyomán számos más alkotás premierjének időpontját is későbbre helyezték: a Sony elhalasztotta a Szellemirtók: Az örökség, a Nyúl Péter 2. - Nyúlcipő, a Morbius, az Uncharted és a Cinderella bemutatását, a Sony pedig szintén áprilisról novemberre tette át a Tom Hanks főszereplésével készült BIOS premierjét.

A legutóbbi James Bond-film, a 2015-ös 007 Spectre: A Fantom visszatér csaknem 900 millió dolláros (264 milliárd forint) bevételt hozott világszerte. A bevétel jelentős része a brit és európai piacról származik, az MGM-et így aggasztja, hogy a világjárvány miatti korlátozások súlyosan csökkentik a Nincs időm meghalni bevételeit.


Forrás: MTI

A figyelmetekbe ajánljuk