jamie vardy

Jamie Vardy

Jamie Vardy feltámaszt egy amerikai csapatot

Nem tervez visszavonulni, a Leicester Citytől engedélyt kapott, hogy az Egyesült Államokban is gründoljon egy csapatot játékosi karrierje mellett.


Jamie Vardy Premier League gólkirály és bajnok úgy döntött, hogy kisebbségi tulajdont vásárol a Rochester Rhinos csapatában, az Egyesült Államokban. De a visszavonuláson egyáltalán nem gondolkodik, a Leicester Citytől megkapta az engedélyt az angol támadó, hogy foglalkozzon játékosi karrierje mellett az amerikai csapattal is.

Ezzel együtt pedig azt is bejelentették, hogy az MLS következő szezonjában újra elindul a Rhinos. Bár különböző nemhivatalos tornákon játszott, már négy éve nem indul az Egyesült Államok professzionális futballigájában. Vardyt saját elmondása szerint ez is motiválta, meg a csapat sztorija, mivel egy ideje már amerikai csapatot keresett magának.

A világsztár nem volt egy tinisztár típusú játékos, a másodosztályból küzdötte fel magát a Premier League csúcsáig. Saját élményei pedig arra inspirálták, hogy V9 Academy néven létrehozzon egy programot, ami második esélyt kínál olyan játékosoknak Angliában, akik csapat nélkül maradtak.

Ez a program szép sikereket ért el, ezt pedig bizonyos formában kiterjeszti az Egyesült Államokban is. Létrehoz ugyanis egy amerikai akadémiát is, hogy a környék fiataljainak biztosítsanak egyenes utat az MLS-be, tandemben fog ugyanis működni a Rhinosszal. A terv az, hogy játékosokat neveljenek a csapatnak.

(Forrás: Sky Sports)


A figyelmetekbe ajánljuk