Egy lekicsinyített Aston Martin DB5, oldalról.
A 2:3 méretarányú Aston Martin DB5-ös 72 kilóméter/órás végsebességre képes.

A brit márka összefogott a The Little Car Company-val, hogy elkészítsék a DB5-ös kicsinyített, limitált példányszámú változatát. James Bond kedvenc járgányának mini verziója nem csak a külseje miatt rendkívül egyedi, hanem azért is, mert minden olyan kütyüvel rendelkezik, amire a gyereknek szükségük van ahhoz, hogy megküzdjenek a gonosztevőkkel – írja a RobbReport.

A DB5 Junior No Time To Die Edition pont olyan, mint az ikonikus autó, akad azonban három kulcsfontosságú különbség. Az első, hogy a verdát 2:3 méretarányúra zsugorították. Ez jelentősen kisebbé teszi az eredetinél, de még mindig elég nagy ahhoz, hogy egy felnőtt is vezethesse. Sőt, az autó első ülésén egy felnőtt és egy gyerek is elfér egyszerre.

Ez nem kis részben a második legfontosabb különbségnek köszönhető - a tetőnek, illetve annak hiányának. Az eredeti DB5-tel ellentétben - amely egy kupé -, a junior változat egy kétüléses roadster. Bár ez néhány vérbeli rajongót az őrületbe kergethet, tagadhatatlan, hogy az autó így is gyönyörű. A változtatás nem csak esztétikai célokat szolgálja, mivel a tető hiánya miatt az autóba könnyebb be- és kiszállni, gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.

Végül a harmadik (és legmodernebb) változás: az elektromos hajtáslánc. A DB5 Junior egy 16 kW-os hajtásláncot kapott, ez négy 1,8 kWh-s akkumulátorcsomaghoz csatlakozik, amelyek a The Little Car Company szerint közel 22 lóerő leadására képesek. Ennek köszönhetően az ezüst roadster a jelek szerint 72 kilóméter/órás végsebességre képes, ami elég húzós egy gyerekautóhoz képest.

Egy dologhoz nem nyúltak hozzá - szerencsére -, mégpedig a kémkedéshez szükséges kütyük bőséges választékához. A rejtett vezérlőpanelen keresztül elérhető eszközök közé tartozik a füstfüggöny és az iker gatling ágyúk, amelyekhez feltételezzük (és reméljük), hogy nem használnak éles lőszert.

Nem meglepő, hogy egy ilyen unikális jármű, mint a DB5 Junior No Time To Die Edition, -amelyből mindössze 125 példány készült -, elég ijesztő árcédulával rendelkezik. A limitált szériás gyerekautót 90 000 fonttól (36 millió forint) lehet megvásárolni. Mégis, ha figyelembe vesszük, mennyibe kerülnek a valódi, felújított Aston Martin DB5-ösök, akkor ez a kisautó még mindig jó vételnek számít.


A figyelmetekbe ajánljuk