Egy fehér és arany színű jacht

A hajókiállítások szezonjának nyitányán a világ egyik legnevesebb rendezvénye a tavalyi koronavírus-járvány miatti elmaradás után kivételes bemutatót ígér. Az alábbi cikkben négy lélegzetelállító jachtot mutatunk be az idei Cannes Yachting Festről.


Riva 76 Perseo Super

Riva 76 Perseo Super

Riva Yacht

A többszörösen díjnyertes Riva 76' Perseo-t nehéz felülmúlni. Riva 76' Perseo Super-nek viszont pontosan ez a célja. A több mint 431 négyzetméternyi üvegezett felület a hajótesten és a felépítményen hűen tükrözi a jacht elegáns profilját, míg a napfényfedélzet egy második kormányrudat és egy fantasztikus helyet biztosít a privát pihenéshez. A jacht ráadásul a legendás olasz cég jellegzetes kézműves munkájának legjavát tükrözi.

Wally WHY200

Wally WHY200

Wally Yacht

A Wally Yachts a jövőbe tekint a merész új WHY200-zal. A jachtok tervezője a műremeket szerénytelenül csak "menő új űrhajóként" jellemzi. Ez a legújabb Wally figyelemre méltó, mivel bruttó 200 tonna belső térfogatot pakol egy 89 láb hosszú hajótestbe. Rengeteg olyan tulajdonsága van, amit szeretni lehet, beleértve a nyitott hátsó részeket is. De az igazi wow-faktor az az orrban található hatalmas, 398 négyzetméteres „elnöki" lakosztály. A körbefutó ablakok és a 200 fokos kilátás a vállalat szerint olyan érzést kelt, mintha a víz felett lebegnénk.

Bering Yachts B70

Bering Yachts B70

Bering Yacht

Azoknak a tulajdonosoknak, akiknek tetszik egy új építésű, bevált mérnöki megoldásokkal rendelkező jacht ötlete, de szeretnék testre szabni a kivitelezést, a Bering B70 lehet a legjobb választás. A cég szerint "a hullámokat átvágó", baltás-íves hajótest formájú hajó lehetővé teszi a tulajdonosok számára, hogy személyre szabják a szöveteket, a bútorokat és még a kabinok konfigurációját is annak érdekében, hogy megalkossák saját álomhajójukat.

Baglietto Panam

Baglietto "Panam"

Baglietto

Amikor egy tulajdonos "sebességet és dinamikus karaktert" kért, a Baglietto a 131 láb hosszú Panammal válaszolt. A hajó könnyű alumínium hajótestének, három MTU V16 2000 motorjának és 3 KaMeWa vízsugárzójának köszönhetően rendkívül lenyűgöző 31 csomós sebességre képes. A Francesco Paszkowski Design által tervezett acélszínű külső elegáns, ék alakú profilt formáz a vízen, a vízparti pihenéshez pedig lehajtható erkélyek kínálnak páratlan megoldást.

Forrás: RobbReport

A figyelmetekbe ajánljuk