Egy világító iPhone.

Több mint 27 millió forintot fizettek ezért az iPhone-ért

Elképesztő összeget fizettek ki egy amerikai egyetemistának, miután a férfi árverésre bocsátotta az egyedi, USB-C-vel felszerelt iPhone-ját.


Az elmúlt hetekben egy mesterszakos mérnökhallgató, Ken Pillonel projektje – aki egy működő USB-C csatlakozót szerelt egy iPhone X-re –, szabályosan felforgatta az internet világát. Pillonel egyedi USB-C-s iPhone-ja teljes egészében támogatja mind a töltést, mind az adatátvitelt anélkül, hogy befolyásolná a készülék teljesítményt vagy méretét.

A projektet részletező, nemrégiben készült videóban Pillonel bemutatta, hogy nemcsak az Apple C94-es csatlakozóját kellett visszafejtenie, hogy lecserélje a vállalat hagyományos Lightning-portját, hanem készítenie kellett egy egyedi áramköri lapot az iPhone belsejébe. Miután sikeresen megalkotta a világ első működő USB-C porttal ellátott iPhone-ját, Pillonel árverésre bocsátotta a telefont az eBay-en.

Bármennyire is lenyűgöző azonban a projekt, nem volt világos, hogy mennyit fognak adni ezért a nem mindennapi készülékért. Miután a kikiáltási ár 1000 dollár (320 000 forint) körül indult (ez egy új iPhone ára), a licitek gyorsan 30 000 dollárig (9,6 millió forint) emelkedtek, majd végül elérték a 80 000 dollárt (25 millió forint), és ebben még nincs benne néhány 100 000 dollár (32 millió forint) feletti ajánlat, amelyet később visszavontak.

Pillonelnek volt egy fontos kikötése a jövőbeli tulajdonos felé, miszerint a vevő nem bonthatja le, nem frissítheti és nem használhatja napi szinten az egyedi USB-C-s iPhone-t

Az aukció hivatalosan péntek reggel zárult le, a végső győztes végül 86 001 dollárt (27,5 millió forint) fizetett ki Pillonelnek.

Egyesek talán csak egy érdekes újdonságnak tartják a mérnökhallgató iPhone-projektjét – különösen, mivel egy régebbi iPhone X felhasználásával készült –, de az egekbe szökött vételár és a projekt által keltett figyelem azt bizonyítja, hogy igenis lenne kereslet az USB-C-s iPhone-okra.

Forrás: Gizmodo


A figyelmetekbe ajánljuk