Jó minőségű bort fogyasztani nem csak presztízs, hanem öröm is. A bor napi – természetesen mértékletes – fogyasztásának ráadásul pozitív élettani hatásai is vannak; ez élményt pedig tovább fokozhatjuk az adott borhoz tökéletesen illő ételekkel. Cikksorozatunkban arra szántuk el magunkat, hogy a gondosan válogatott borokhoz izgalmas fogásokat ajánljunk – tesszük mindezt a VinCE KLUB kiváló minőségű tételeivel. Ez itt a Borvacsora.


Vajon milyen illatokat érzünk először, ha poharunkba töltünk a Jammertal Borbirtok 2017-ben palackozott Grandjából? Epret és szantálfát. Bordeaux-i szőlőfajtákra épülő csúcs-házasításról van szó, amit illatban és a kortyban kékfrankos is fűszerez. A bor lehengerlően koncentrált és gyümölcsös: ne lepődjünk meg az cigánymeggy és a feketecseresznye dominanciáján. Hosszan tartó lecsengését a vibráló savak és a harmonikus tanninszerkezet teszi teljessé. A Jammertal Grand már most is egy teljesen érett bor, magas extrakttartalma és nagyszerű savszerkezete azonban még néhány éves fejlődést is biztosít számára.

De vajon milyen fogást kísérve nyújt igazán maradandó élményt?

Marha hátszín angolosan sütve

Fontos, hogy fél kilogrammnyi hátszínünket legalább – a hőkezelést megelőző – másfél órával hamarabb vegyük elő a hűtőszekrényből, a fűszereknek ugyanis meg kell érniük a húson. Ekkor kenjünk be mustárral, alaposan sózzuk és borsozzuk meg, olívaolajjal kenjük át, majd végül hagyjuk szobahőmérsékleten pihenni.

Egy szelet angolosan s\u00fclt marha h\u00e1tsz\u00edn egy feh\u00e9r t\u00e1ny\u00e9rra elhelyezve

Angolosan sült marha hátszín

GettyImages

A másfél óra leteltével hevítsünk fel egy serpenyőt, majd hátszínünk minden oldalát süssük legfeljebb 1-1 percig – így kapja meg a megfelelő kérget a hús. Ezt követően egy 200 fokra előmelegített sütőbe helyezzük, ahol nagyjából 15 percig sütjük, majd a sütőből kivéve újabb 15 percig pihentetjük. Utóbbira azért van szüksége a húsnak, hogy befelé átadja saját hőjét.

Az elkészült húst vajjal megkenve, erdeigyümölcs-szósszal és tört lilaburgonyával tálaljuk, a bort pedig 12-14 fokra hűtve kortyoljuk mellé.

Egy közösség, ahol a bor és gasztronómia szerelmesei havidíjas rendszer keretében kedvező áron juthatnak termékekhez, szolgáltatásokhoz, exkluzív szórakoztató és edukatív tartalmakhoz, amelynek hátterét a VinCE szakmai csapata biztosítja. Ha szeretnél a klub tagja lenni, kattints az alábbi linkre.

Friss

Youtube/Código Nuevo

Egy új program segítségével szemmozgatással is zenélhetnek a mozgássérült zenészek

Puszták a szemük mozgatásával 25 hangszeren is játszhatnak a mozgáskorlátozott művészek egy új technológiának köszönhetően.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Szinte az összes folyó kiszárad legalább egy napra

A klímaváltozás és és a földhasználat miatt egyre több folyó száradhat ki időszakosan.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A Lidl a Balaton-átúszás mellett egy SUP-versennyel is beújít a nyárra

Június 16-án nyílik a nevezés az ország legnépszerűbb nyíltvízi szabadidősport-eseményére, a 39. Lidl Balaton-átúszásra. Az idei év újdonsága: a Lidl Balaton-áthúzás, külön verseny SUP-osoknak.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk