Hozzávalók:
- 1/2 kígyóuborka csíkokra vágva
- 1/4 piros kaliforniai paprika csíkokra vágva
- 2 tojásból készült omlett felcsíkozva
- 25 dkg sushi rizs
- 4 db nori lap (préselt algalap)
- 1 kávéskanál rizsecet (helyettesíthető almaecettel)
- kevés só
Elkészítése:
A rizst megfőzzük, majd lecsorgatjuk, amikor kicsit hűlt, keverjük össze kevés sóval és rizsecettel. Ne felejtsük a sushirizsnek enyhén ragacsos állagúnak kell maradnia. Miközben a rizs fő, felcsíkozzuk az uborkát, a paprikát és az omletett.
A bambuszgyékényre tesszük a nori lapot a fényes oldalával lefelé, majd vizes kézzel, egyenletesen elosztjuk rajta a rizst vékonyan úgy, hogy a felső részén az algalapból körülbelül két centi kimaradjon. A rizs alsó 1/3 részére tesszük a felcsíkozott zöldségeket és az omlettet, ezt követően pedig a bambuszgyékény segítségével az algalapot felhajtogatjuk, a kimaradt részt pedig előtte vizes kézzel átsimítjuk. Ennek köszönhetően összeragad és tapadós lesz, így pedig megakadályozza, hogy szétessen a tekercs.
Hagyjuk pihenni, majd nagyon éles késsel feldaraboljuk két-három centi széles darabokra.