A quesadilla (ejtsd: készádíjjá) a mexikói konyha egyik legnépszerűbb étele, amely tortillából áll, amelyet legfőképp sajttal, olykor húsokkal, fűszerekkel és egyéb töltelékekkel töltenek meg, majd megsütik.
Hozzávalók:
- 3. ek olívaolaj
- 1 fej hagyma
- fél dara kaliforniai paprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek sűrített paradicsom
- 400 g darált csirkecomb
- 2 tk só
- 1 tk bors
- 1 tk fokhagyma-granulátum
- 1 tk Cayenne-bors
- 1 tk pirospaprika
- 6 db tortillalap
- 100 g reszelhető mozzarella sajt
- 100 g vörös cheddar sajt
Elkészítése:
Serpenyőben 3 evőkanál olajat melegítünk, ezt követően az apróra vágott hagymát és a paprikát közepes lángon körülbelül 10 percen át sütjük. Amikor letelt az idő hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, a 2 evőkanál sűrített paradicsomot, 50 ml vizet és a darált húst is.
Kicsi tálban összekeverjük a borsot, a sót, a fokhagyma-granulátumot, a Cayenne-borsot és a pirospaprikát, majd szórjuk rá a csirkére. Körülbelül 15-20 perc alatt készre sütjük, eközben pedig kitalálhatjuk milyen mártogatóst szeretnénk hozzá. Chili, guacamole, tejföl?
Amikor a hús elkészült, fogunk egy serpenyőt és közepes lángon felmelegítjük. Fél evőkanál olajat teszünk a serpenyőre és bele helyezzük a tortillát. A tortilla egyik felét megkenjük egy kis szósszal, reszelhetünk rá mozzarellát, pakoljuk meg a húsos keverékkel, majd legvégül egy kis cheddar sajtot is reszeljünk hozzá. A másik felét ráfordítjuk, összesütjük és mindkét oldalát ropogósra pirítjuk.