Házilag mi is elkészíthetjük ezt a nyári, könnyed joghurtos padlizsánsaláta receptet.


A meleg napokon nagyon jóleshetnek a joghurtos, hideg finomságok. A joghurtos padlizsánsaláta pirítós mellé, hús mellé, de grillezett zöldségekkel is kiváló. Ez a recept összesen 20 percet vesz igénybe.

Hozzávalók (4 főre)

  • 2 darab padlizsán
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 4 deciliter görög joghurt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 darab citrom leve
  • 1 teáskanál koriander
  • só és bors ízlés szerint

Elkészítés

Először tisztítsuk meg és kockázzuk fel a padlizsánt, majd forró olajon pirítsuk meg a darabokat körülbelül 8-12 percig. Ezután hagyjuk kihűlni.

Amíg hűl, a joghurtba keverjük bele a zúzott fokhagymát, citromlevet, koriandert, sót és borsot. Ebbe jöhet a kihűlt padlizsán is, forgassuk jól össze ezeket. A kész salátát fedjük le és fogyasztásig tároljuk hűtőben.

(Forrás: Só Bors)


A figyelmetekbe ajánljuk