A korlátozások idején mindenki a megszokottnál sokkal több időt tölt az otthonában. Valaki jógával és különféle edzésekkel tölti a szabadidejét, de akadnak olyanok is, akik beszabadultak a konyhába és sütésben találták meg a legújabb hobbijukat.
Ha te is imádsz sütni, és szívesen elkészítenél egy igazán könnyed tortát, akkor ez garantáltan az egyik kedvenced lesz!
Hozzávalók a tésztához:
- 4 db tojás
- 150 g kristálycukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 100 g rétesliszt
- 2 tasak sütőpor
- 100 g étkezési keményítő
- kis zsiradék és liszt a sütőformához
A citromos krémhez:
- 150 g vaj
- 180 g kristálycukor
- 4 db tojássárgája
- 60-60 ml lime – és citromlé
Vajas krémhez
- 1 tasak vaníliás cukor
- 60 g porcukor
- 500 ml tej
- 250 g puha vaj
- 2 evőkanál
- Grand Marnier likőr, ha van
Elkészítése
A tojásokat két evőkanál forró vízzel együtt vízfürdő felett verjük habosra. Adjunk hozzá a kétféle cukrot. A lisztet, a sütőport és a keményítőt szitáljuk át, majd ezt a keveréket is forgassuk a masszába. Egy tortaformát zsírozzunk és lisztezzünk ki. Ezt követően öntsük bele a tésztát, és a süssük 30 percig a 180 fokos sütőben.
Ha ezzel megvagyunk a tortalapot hagyjuk kicsit kihűlni, majd borítsuk ki és vízszintesen vágjuk négy felé.
Következő lépés a citromos krém.
Olvasszuk meg a vajat és húzzuk le az edényt a tűzről. A kissé kihűlt vajat keverjük el a kristálycukorral, adjuk hozzá a tojássárgáját is, majd szintén vízfürdő felett verjük sűrűre. A lime- és citromlevelet adagoljuk hozzá és forrásig hevítsük. Közben kevergessük. Ha kész félretesszük és hűlni hagyjuk.
Az utolsó lépés a vajas krém.
A tejet pudingporral és cukorral főzzük krémmé. Ha kihűlt, keverjük bele a likőrt és a vajat. A tésztaalapot vonjuk be a citromos krémmel és a vajas krémmel. A maradék vajas krémet pedig az egész tortát bekenhetjük.