Az amerikai sajtos tésztának, a mac and cheese-nek többféle változata ismert, van aki sörrel, baconnel, kolbásszal készíti. De mégis milyen az alaprecept? Mutatjuk!



Hozzávalók:
  • 20 dkg makaróni
  • 15 dkg cheddar sajt
  • 2 dl tej
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 5 dkg vaj
  • bors ízlés szerint
  • só ízlés szerint

Olvasszuk mega vajat, ezt követően szórjunk hozzá lisztet, és sűrűn kevergetve, közepes lángon pirítsuk 1-2 percig. Ezután fokozatosan adagoljuk hozzá a szobahőmérsékletű tejet, amit öntés után azonnal keverjünk el. Ekkor egy nem túl folyós állagú masszát kell, hogy kapjunk.

Ízesítsük, sózzuk-borsozzuk ízlésünknek megfelelően és adjuk hozzá a lereszelt cheddar sajtot is, és keverjük bele.

Legvégül tegyük bele a kifőtt tésztát a sajtos szószba, majd keverjük össze. Ha ezzel megvagyunk kész is, valóban egy rendkívül egyszerű recept.

Friss

Gondolkodásunkat részben anyanyelvünk irányítja – elmondjuk, miért!

Hiába beszélünk egy-egy nyelven szinte tökéletesen, a félreértések még így is rendszeresek lehetnek. Mitől lehet ez?

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk