A Buffalo csirkeszárny egy rendkívül népszerű amerikai étel, ami szinte minden helyi büfében megtalálható, s minden vendéglátós a saját titkos receptje alapján készíti el. A pikáns csirkét általában mártogatóssal kínálják és isteni finom.
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkeszárny
- 2 dkg vaj
- 4 ek csiliszósz
- 2 ek majonéz
- 2 ek tejföl
- csipet bors
- csiprz só
- tk citromlé
- 3 ek kéksajt
- 1 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
A csirkeszárnyak végét vágjuk le, majd a hajlatban vágjuk ketté, ezután pedig törölgessük szárazra. Ezt követően forró olajban süssük egészen ropogósra és aranybarnára. Következő lépésként a vajat egy serpenyőben olvasszuk meg, adjuk hozzá a csiliszósz és vegyük le a tűzről.
A sajtot morzsoljuk össze, tegyük hozzá a majonézt, a tejfölt, a borsot, a sót, a fokhagymát és a citromlevet, és az egészet alaposan keverjük össze. A csirkeszárnyat egy tálban beleforgatjuk csiliszószba, ezután pedig a kéksajtos mártással már tálalhatjuk is.