Nem kell mestercukrásznak lenni ahhoz, hogy finom süteményeket készítsünk. Ha nem erősséged a sütés, még akkor is alkothatsz ínycsiklandó desszerteket, hiszen ezekkel a receptekkel garantáltan elkápráztathatod a szeretteidet!
Kakakós muffin
Hozzávalók:
- 2 db tojás
- 20 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 5 dkg vaj
- 20 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 5 dkg holland kakaópor
- 2 dl tej
Elkészítése: A tojásokat felverjük a cukorral, valamint a vaníliás cukorral. Ezután keverjük bele az olvasztott vajat, az átszitált lisztet, a sütőport és a kakaóport is, majd keverjük csomómentesre a tejjel. A masszát a muffinformába illesztett muffin papírba adagoljuk, majd a 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 25-30 perc alatt készre sütjük.
Amerikai palacsinta
Hozzávalók:
- 3 tojás
- 1 evőkanál cukor
- csipetnyi vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 12 dkg liszt
- 1 kiskanál sütőpor
- 1,5 dl tej
Elkészítése: A tojás sárgájához adagoljuk a lisztet, a sütőport és tejet, majd keverjünk belőle sűrű tésztát. A tojásfehérjét a sóval keverjük kemény habbá, majd forgassuk a tésztába. Ezt követően a palacsintasütőben, kis olajon süssük arany színűre mindkét oldalát.
Rákóczi túrós pohárkrém
Hozzávalók:
- 15 dkg vajas keksz
- 35 dkg tehéntúró
- 0.5 kávéskanál vanília kivonat
- 25 dkg mascarpone
- 10 dkg porcukor
- 15 dkg sárgabaracklekvár
Elkészítése: A kekszet törjük apró darabokra, de akár az aprítóban is ledarálhatjuk. A túrót, a mascarponét, vaníliát és a porcukrot alaposan keverjük össze. Ezt követően vegyük elő azokat a poharakat, amikben tálalni szeretnénk. Szórjuk az aljára a kekszmorzsát, majd tegyünk rá a túrókrémből, végül pedig egy kanállal a lekvárból. Ezt ismételjük meg. Ismét morzsa, túrókrém, a tetejére kis lekvár és morzsa is jöhet. Ha kész, tegyük hűtőbe egy kicsit állni, utána pedig azonnal fogyaszthatjuk.
Csörögefánk
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- kis sütőpor vagy szódabikarbóna
- 3 tojássárgája
- 5 dkg porcukor
- 1 vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- só
- 1 ek rum
- 1 dl tejföl
Elkészítése: A lisztet vegyítsük el a sütőporral, a sóval és a cukrokkal, ezt követően pedig az összes hozzávalót adjuk hozzá. A masszából gyúrjunk tésztát. Ha ezzel megvagyunk, egy lisztezett deszkán nyújtsuk vékonyra, majd derelyevágóval vágjunk szélesebb csíkokat. A csíkok közepét még 1-2 helyen vágjuk be, ezután forró, bő olajban süssük aranybarnára. Porcukorral és baracklekvárral tálaljuk.