3+1 elronthatatlan sütirecept kezdőknek

Nem kell mestercukrásznak lenni ahhoz, hogy finom süteményeket készítsünk. Ha nem erősséged a sütés, még akkor is alkothatsz ínycsiklandó desszerteket, hiszen ezekkel a receptekkel garantáltan elkápráztathatod a szeretteidet!


Kakakós muffin

Hozzávalók:

  • 2 db tojás
  • 20 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 dkg vaj
  • 20 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 5 dkg holland kakaópor
  • 2 dl tej

Elkészítése: A tojásokat felverjük a cukorral, valamint a vaníliás cukorral. Ezután keverjük bele az olvasztott vajat, az átszitált lisztet, a sütőport és a kakaóport is, majd keverjük csomómentesre a tejjel. A masszát a muffinformába illesztett muffin papírba adagoljuk, majd a 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 25-30 perc alatt készre sütjük.

Amerikai palacsinta

Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • 1 evőkanál cukor
  • csipetnyi vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 12 dkg liszt
  • 1 kiskanál sütőpor
  • 1,5 dl tej
Elkészítése: A tojás sárgájához adagoljuk a lisztet, a sütőport és tejet, majd keverjünk belőle sűrű tésztát. A tojásfehérjét a sóval keverjük kemény habbá, majd forgassuk a tésztába. Ezt követően a palacsintasütőben, kis olajon süssük arany színűre mindkét oldalát.

Rákóczi túrós pohárkrém

Hozzávalók:

  • 15 dkg vajas keksz
  • 35 dkg tehéntúró
  • 0.5 kávéskanál vanília kivonat
  • 25 dkg mascarpone
  • 10 dkg porcukor
  • 15 dkg sárgabaracklekvár
Elkészítése: A kekszet törjük apró darabokra, de akár az aprítóban is ledarálhatjuk. A túrót, a mascarponét, vaníliát és a porcukrot alaposan keverjük össze. Ezt követően vegyük elő azokat a poharakat, amikben tálalni szeretnénk. Szórjuk az aljára a kekszmorzsát, majd tegyünk rá a túrókrémből, végül pedig egy kanállal a lekvárból. Ezt ismételjük meg. Ismét morzsa, túrókrém, a tetejére kis lekvár és morzsa is jöhet. Ha kész, tegyük hűtőbe egy kicsit állni, utána pedig azonnal fogyaszthatjuk.

Csörögefánk

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • kis sütőpor vagy szódabikarbóna
  • 3 tojássárgája
  • 5 dkg porcukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 ek rum
  • 1 dl tejföl
Elkészítése: A lisztet vegyítsük el a sütőporral, a sóval és a cukrokkal, ezt követően pedig az összes hozzávalót adjuk hozzá. A masszából gyúrjunk tésztát. Ha ezzel megvagyunk, egy lisztezett deszkán nyújtsuk vékonyra, majd derelyevágóval vágjunk szélesebb csíkokat. A csíkok közepét még 1-2 helyen vágjuk be, ezután forró, bő olajban süssük aranybarnára. Porcukorral és baracklekvárral tálaljuk.



(mindmegette / nosalty)

A figyelmetekbe ajánljuk