McDonald's

A világháló szüntelenül ellát minket érdekesebbnél érdekesebb tartalmakkal. Múlt héten például megtudhattuk, hogy ki és hogyan alapította a Louis Vuittont, hogy milyen helyeken dolgoztak gyermekként a jól ismert milliárdosok, továbbá, hogy a NASA legújabb küldetésével mennyit költhet.


A hajléktalan fiú, akinek a Louis Vuittont köszönhetjük

30 millárd dollárt is meghaladó éves bevételével kijelenthetjük, hogy a Louis Vuitton a világ egyik legismertebb és legnépszerűbb luxusmárkája, melynek története egészen a 19. századig nyúlik vissza. A névadó Vuitton gyakorlatilag hajléktalan tinédzserként kezdte meg karrierútját: pénz és élelem nélkül, a túlélés érdekében alkalmi munkákat vállalt kézműveseknél és mesterembereknél. Pénzt ugyan alig keresett, viszont értékes készségeket tanult, amelyeknek köszönhetően a modern táskák úttörője lett, hosszabb távon pedig egy dollármilliárdos birodalom megteremtéséhez vezettek.

2. Milliárdosok és első munkahelyeik

Emlékszel az első munkahelyedre? Valószínűleg nem túl jó emlék, ami nem meglepő, hiszen sokaknak alig fizetnek és még a nyári vakációnak is lőttek. Úgy tűnik azonban, hogy ez csupán a felnőtté válás szükséges negatívuma, és ha azt hiszed, hogy a világ milliárdosainak nem volt ehhez hasonló első munkahelyük, akkor tévedsz!

3. Fanjingshan

Fanjingshan, más néven a Fanjing-hegy egy délnyugat Kínában, Kujcsou tartományban található buddhista szent hely. Csodálatos természeti szépségekkel, szokatlan sziklaformációkkal és gazdag élővilággal rendelkezik, melynek köszönhetően a turisták közkedvelt célpontja. Ezen az elképesztő drónfelvételen pedig mi is megcsodálhatjuk.

A NASA 9 millió dolláros küldetése

A Perseverance idén kezdte meg kétéves küldetését, hogy marsi talajmintákat gyűjtsön. Ez az első a NASA és az ESA által közösen támogatott három küldetés közül, amelynek célja a Jezero-kráter alapos vizsgálata. Akár még az is elképzelhető, hogy a marsjáró bizonyítékokat talál arra vonatkozóan, hogy egykor élet volt a bolygón. Ám a küldetés nem lesz olcsó mulatság: összköltsége valószínűleg meghaladja majd a 9 milliárd dollárt, ami átszámolva több mint 2,5 billió forintnak megfelelő összeg.

5. Udvarlás páva módra

Köztudott, hogy a hímpávák sokkal díszesebb és nagyobb tollakkal rendelkeznek, mint a pávatyúkok. Ezek segítségével próbálják lenyűgözni kiválasztottjukat, de úgy tűnik ez nem mindig megnyerő – erről tanúskodik legalábbis a fenti videó.

6. Művészeti trükk

Sokan szeretnének jól rajzolni – páran talán azt is gondolják, hogy tulajdonukban van ez a készség –, ám a valódi érzelmeket kifejező animációk megalkotásának elsajátítása akár évek hosszú munkájába is kerülhet. Ha valóban szeretnénk megérteni, hogy pontosan mire kell ügyelni a szomorú, boldog vagy épp bosszús arcok rajzolásakor, nézzük meg az alábbi videót!

7. Hírességek hazugságvizsgálón

Bárcsak tudnánk, hogy mikor mondanak nekünk igazat – gondoljuk egyes esetekben. De mi lenne akkor, ha életünk gyanús személyeit valóban hazugságvizsgálóra köthetnénk? A Vanity Fair gondolt egy zseniálisat, és világsztárokkal készít poligráfos beszélgetéseket. Emily Blunt videóját eddig közel 300 ezren tekintették meg.

8. Mesés Skócia

A felvételt elnézve olyan, mintha egy igazi álomvilágba csöppentünk volna. A skót marhák pedig láthatóan élvezik a napsütést.

9. Az ember ott van, ahol a szív

Hogy lehet pár ecsetvonásból igazi mesterművet kreálni? A holland művész, Salventius ezt mutatja meg nekünk.

10. Ananászlé

Mennyi idő alatt romlik meg egy pohárba kiöntött ananászlé? A timelapse videóból kiderül!

A figyelmetekbe ajánljuk