person holding smartphone

Jobban lehet már szűrni a szenzitív tartalmat Instagramon

Nem szeretnél mondjuk videókat látni verekedésekről? Könnyedén tudod már szűrni az ilyesmit!


Ugyan az Instagramra tilos szexuálisan explicit felvételeket feltölteni, vagy éppen explicit erőszakot, időnként ha az ember ráun a saját ismerőseinek nyaralási fotóira és rábök a kis nagyító ikonra alul, akkor könnyedén láthat felvételeket verekedésekről, amiket valaki felvett és posztolt. Meg mindenféle olyan szenzitív kontentet, ami nem ütközik szabályokba, de sokak számára felkavaró lehet.

Most egy újítás ezen próbál segíteni, mostantól ugyanis beállíthatjuk már, hogy mennyi potenciálisan szenzitív tartalmat szeretnénk látni, amikor a kis nagyítóra bökünk. A beállítások közt kell belemenni a fiók menübe, azon belül pedig lesz egy kényes tartalom szabályozása rész, ahol beállíthatjuk ez.

Három verzió közül választhatunk. Engedélyezhetünk mindenféle kontentet, ha szeretnénk veszélyesen élni, választhatjuk a középutat, ha néha megengedne a tartalom diétán némi szenzitív tartalmat, de akár a harmadik verziót is választhatjuk, amiben minden potenciálisan szenzitív tartalmat kiszűrünk a felfedezés menüponton feldobott képek és videók közül.

(Forrás: Engadget)


A figyelmetekbe ajánljuk