high angle photo of person holding turned on smartphone with tall buildings background

Tesztelnek a fejlesztők már egy új funkciót, aminek segítségével nem maradsz az algoritmus kénye-kedvére utalva, hanem jobban beleszólhatsz abba, mit mikor látsz.


Valamikor 2016 környékén az Instagram is átváltott az algoritmus szerkesztette feedekre a szokásos mindent idősorrendben látunk típusú elrendezés helyett, néha igencsak idióta helyzeteket előidézve. Néha lemaradunk új fotókról, néha több napos posztokkal indul az idővonalunk, meg úgy alapjáraton nagyon idegesítővé és zavarossá teszi ez az egész élményt.

Már úgy tűnik, dolgozik a megoldásán az Instagram, vélhetően elég hangosan voltak a panaszok ezzel kapcsolatban, hogy az a döntéshozókig is eljusson. Az új, Favorites, vagy Kedvencek funkciót már tesztelik is, a segítségével pedig hozzáadhatunk felhasználókat a kedvenceink közé, egy felületen belül pedig csak a számunkra legfontosabb, legfrissebb posztokat láthatjuk majd.

Ez még mindig nem ugyanaz, mintha simán csak mindent egyből látnánk, meg mindenkit egyből látnánk, akit követünk, de valami. Pedig egyszerűbb lenne csak kikövetni azokat, akik amúgy se érdekelnek annyira, hogy egyből akarjuk látni a posztjaikat. De legalább ez segítséget nyújthat az úgynevezett árnyékbannolás ellen, amikor egy felhasználónak elrejti az algoritmus a posztját mások elől valami oknál fogva.

(Forrás: Dazed)


A figyelmetekbe ajánljuk