A tavaszi krízishelyzet világszerte kreatív megoldásokra inspirálta a borászatokat és a kereskedelemben dolgozókat. Míg itthon elsősorban a webshopok és az online értékesítés indult virágzásnak, külföldön egy dizájner látta meg a kényszerhelyzetben rejlő lehetőséget.


Minden borfogyasztó ismeri azt a frusztrációt, ami több borospalack hűtőszekrényben való egyidejű tárolását illeti; a másik oldalon pedig a webshopos rendelések összekészítői találják magukat szembe a borospalackok biztonságos és praktikus csomagolásának kihívásaival. Nekik kínál megoldást innovációjával Santiago Navarro, aki egy 100%-ban újrahasznosított anyagból állította elő korszakalkotó lapos borospalackját.

Pehelysúlyú és környezetkímélő

Habár a flaska környezetbarát, létrehozásánál mégis a pehelysúly és a törésvédelem volt a legfőbb szempont. A lapos palackot ugyanis viszonylag magasról leejtve sem kell amiatt aggódnunk, hogy szilánkjaira törik és kárba vész a benne tárolt ital, mindemellett pedig attól sem kell félnünk, hogy a hűtőnk polcán önálló életre kel és elgurul. Ugyan valószínűleg a nagy bordói házasításokat nem mostanában fogják ilyen típusú palackba tölteni, Greta Thunberg korosztályának aktív borfogyasztóvá válását követően azonban bizonyára többen keresik majd a környezetbarátabb csomagolású alkoholos italokat is.

Friss

Környezettudatosak vagyunk, amíg nem kerül sokba

A magyar háztartások elméletben fontosnak tartják a környezetet kímélő megoldásokat, azonban a háztartási eszközeik kiválasztásában és a szokásaikban nem mindig tartják szem előtt ezeket az értékeket – derült ki az IKEA svéd lakberendezési vállalat megbízásából készült felmérésből.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A figyelmetekbe ajánljuk