Indul Magyarország új középiskolája, a BPS Stúdió
budapestschool.org
Államilag elismert suli lett a Budapest School!

Indul Magyarország új középiskolája, a BPS Stúdió

Ahogy mi is beszámoltunk róla, BPS Stúdió néven indít érettségit is adó 5 éves középiskolát a Budapest School a 2021/2022-es tanévben azzal a céllal, hogy a diákok versenyképes, napjaink szakmai igényeinek megfelelő tudásra és gyakorlatra tegyenek szert. A Stúdió a kreatív ipar területeit összefogva, a folyamatos, közös alkotás folyamatának megismerését állítja a képzés középpontjába.


A BPS Stúdó alapjait egy szakértői csapat álmodta meg. Ők azok, akik segítik az iskola elindítását. Szakmai munkájukkal hitelesítik és kreatív keretek közé terelik a tanárok munkáját. Közös álmuk, hogy olyan iskolát hozzanak létre, ahova a saját gyerekeik is örömmel járnának. Ahol együtt kereshetnek válaszokat a dizájn eszközeivel a mai kor legfontosabb társadalmi kérdéseire – írja az iskola közleménye.

A BPS Stúdió kitalálói: Balogh Balázs, Büchler András, Csóti Heni, Halmos Ádám, Nánási Pál és Ördög Nóra. Ők mesélnek az új iskola születéséről.

A kreatív kultúra sikeres szakembereit egyaránt jellemzi széleskörű tudás a technológiai, gyártási és elméleti területeken, valamint a problémák iránti érzékenység.

A képzés olyan fiatalok számára ajánlott, akiket érdekel a változatos, digitális alkotómunka, akik szeretnék a környezetünket, élményeinket formálni, és modern technikai eszközökön, folyamatosan változó kihívások és lehetőségek között, csapatban akarnak tanulni.

Napjainkban tömegesen jönnek létre új kommunikációs tartalmak és önkifejező alkotások. A mai tizenévesek Facebook-oldalakat, Youtube-videókat, podcastokat hoznak létre úgy, hogy közben megannyi szoftverrel és eszközzel rutinosan bánnak. A komplex kommunikáció már nemcsak a profik világa, hanem a fiatalok tömegeinek mindennapi rítusa. A design, a kreatív munka, az alkotás nyelve közös, az egyes szakterületek pedig mára nem választhatóak el egymástól gyökeresen – hívja fel a figyelmet a BPS stúdió.

Ahhoz, hogy a mindennapos eszközhasználaton túl elmélyült tudást és tapasztalatot is szerezzünk, meg kell tanulnunk érteni és értelmezni az alkotásokat befogadó közösségeket, és a változó technológiával együtt kell fejlődnünk, folyamatosan tanulnunk. A Stúdió célja, az egyes szakterületek megismerése mellett, a rendszerszintű és projektalapú gondolkodás fejlesztése.

A BPS Stúdió elmondása szerint a tanulók úgy érezhetik magukat, mintha a kreatív ipar részeként tanulva, napi szintű alkotófolyamatokban végeznének valódi munkát. Olyan feladatokon dolgozhatnak, melyekkel társadalmi jelentőséggel bíró, valós hatást érhetnek el.

Miközben az iskolában felkészülnek az érettségire, jut idő arra is, hogy kitanulják a fotózás, a videó- és animációkészítés, illetve a grafika szakmáinak legjavát, a Stúdió partnerei révén pedig valós piaci tapasztalatot is szerezhetnek.

A középiskola első évfolyamába április 25-ig lehet jelentkezni, a felvétel folyamatos, a helyek száma korlátozott.

A figyelmetekbe ajánljuk