Államilag elismert suli lett a Budapest School!
budapestschool.org

Államilag elismert suli lett a Budapest School!

A közbeszédben "prezi suliként" is ismert Budapest School-t akkreditálta az Emmi.


A Prezi-alapító és az iskola társalapítója, Halácsy Péter közleménye szerint az úgynevezett BPS Model akkreditált, egyedi programként alkalmazható általános iskolában, gimnáziumban és szoftverfejlesztő technikumban is az új tanévtől.

A Budapest School működésében, a tanórák felépítésében és a tananyagában, az oktatási módszereiben is újítónak számít a hazai palettán. A diákokkal az órákon egyénileg, személyes készségeikhez, képességeikhez mérten foglalkoznak a tanárok. Itt nem csupán főzni tanulnak hivatalos keretek között, de például drónt reptetnek a tanórán, a biodiverzitásról vagy épp webfejlesztésről tanulnak. Ahogy a suli magáról mondja, tanulni szeretnék megtanítani a gyerekeket olyan módon, hogy eközben a való életben használható tudást adják át.

Régóta húzódott

Halácsy Péter közleményében így fogalmazott:

„Nem csupán a szívünkben és a nevünkben vagyunk iskola, hanem jogilag is azzá váltunk."

Halácsy a közleményében a NAT-al kapcsolatban ezt írja:

„A NAT által definiált tanulási eredmények elérése jó kiindulópont. És fontos célunk, hogy a NAT ismeretanyagán túli világot is megismerjék a gyerekek. Nálunk megtanulnak tanulni, azaz saját maguknak célokat állítani, stratégiákat alkotni, a közösségtől segítséget kérni és fejlődni. Ahogy megtanulnak alkotni, tenni, létrehozni, változtatni és felépíteni. És közben kapcsolódni, szeretni, megbeszélni, átértékelni, elfogadni, megérteni és megérezni."

Budapest School

Az írás végén háláját fejezte ki annak a több száz családnak és tanárnak, akik végig kitartottak az iskola mellett, és az ügy lezártával már ténylegesen csak a gyerekek fejlődésével tudnak majd foglalkozni.

A figyelmetekbe ajánljuk