Több száz terméket szüntet meg az IKEA a rengeteg vásárló miatt
Unsplash/Rendy Novantino

Több száz terméket szüntet meg az IKEA a rengeteg vásárló miatt

Több száz terméktől búcsúzik a vállalat.

A G7 figyelt fel arra, hogy milyen az, amikor a logisztika nem megy zökkenőmentesen a kereskedelemben, és így nem lehet a keresletet megfelelően kiszolgálni. Nem is akármilyen vállalat került ilyen furcsa helyzetbe: akkora lett a kereslet az IKEA árucikkei iránt, hogy azt az akadozó globális logisztikai ellátás miatt nem képes megfelelő minőségben kiszolgálni a svéd vállalat.

Ezért az IKEA úgy döntött, hogy inkább bevállalják, hogy kevesebb termékük lesz.

Német lapértesülések szerint a lakberendezési áruházlánc annak ellenére, hogy idén már 10 százalékkal nagyobb nemzetközi szállítási kapacitást kötött le, még mindig nem tudja teljesíteni az elvárásokat. Az általánosnak mondható minőségi problémát már a magyar vásárlók is érezhetik, hiszen a helyi boltok is küszködnek a rövid határidős megrendelésekkel – emiatt pedig a vásárlói panasz is megnövekedett.

Európában elsősorban a Távol-keletről érkező árucikkeknél vannak fennakadások, mintegy 30 százaléknyi. Ráadásul a gyártásukat sem tudják Európába áthelyezni.

Ahogy a G7 írja, a minőségi kiszolgálás fenntartásának így egyetlen módja az, ha az áruválasztékot csökkentik, és ezt 2022-től meg is lépi az IKEA.

Azt ugyan nem lehet tudni, hogy pontosan melyik termékek kerülnek le a polcokról, de a német lap szerint Európában 5 százalékos, azaz a 12 ezer darabos kínálatból nagyjából 600 termék forgalmazása szűnik majd meg.


A figyelmetekbe ajánljuk