Ha eddig is az IKEA bútóraival rendeztük be a házunkat, akkor már miért ne lehetne maga az otthonunk is az IKEA-tól?

Az IKEA szereti az új dolgokkal kísérletezni. Évtizedek óta díszíti és rendszerezi az otthonainkat szerte a világon, de ezúttal a svéd vállalat lépett egy nagyobbat: nem bútort kínál eladásra, hanem egy komplett házat.

JOSIAH AND STEPH PHOTOGRAPHY

Pontosabban egy miniházat, amit a Vox Creative-val, az RV-vel, és a mobilházakat gyártó Escape-el alkotott meg közösen. Mindezt fenntartható, környezetbarát módon: a házikó napelemekkel fűthető, benne komposzt WC-vel és termesztett fenyőből készült fehérre meszelt falelemekkel. A konyhaszekrényeket pedig újrahasznosított palackfedelekből készültek.

JOSIAH AND STEPH PHOTOGRAPHY

Kicsit hosszabb idő volt felépíteni mint egy átlagos IKEA bútort. Abbey Stark, az IKEA vezető belsőépítészeti vezetője 60 nap alatt alkotta meg csapatával. A vásárlók persze itt is választhatnak hozzá különböző IKEA elemeket, amikkel fel szeretnék dobni a mobilházat, teljes mértékben személyre szabható. Az ára 47 550 dollártól (nagyjából 14 millió forint) kezdődik, és ha vásárlás előtt csak szeretnénk megtekinteni, akkor tehetünk egy túrát a házikóban online.

JOSIAH AND STEPH PHOTOGRAPHY

(Lonley Planet)


A figyelmetekbe ajánljuk