Párizs látképe

Az elmúlt héten IKEA NAP podok gurultak körbe Párizsban, a szerencsések pedig befeküdhettek a nem mindennapi kabinba egy gyors szundikálásra.


Az IKEA France egy 8 elektromos kerékpárból álló, jól felszerelt alvókapszulákat vontató flottát gurított ki, hogy a párizsiaknak lehetőséget adjon egy gyors szunyókálásra 13:30 és 18:30 között. A cég meggyőződése, hogy az alvás hozzájárul az emberek jólétéhez, a vállalat ezért meghívta a felhasználókat, hogy teszteljék az IKEA kapszulák kényelmét, miközben „feltöltik az akkumulátoraikat" – írja a DesignBoom.

Köztudott, hogy az alvás rendkívül jótékony hatással van az egészségre, és tíz perc is elég ahhoz, hogy feltöltődjünk energiával. A power nap – rövid idejű alvás - azonban Franciaországban még nem annyira elfogadott, talán a dedikált irodahelyiségek hiánya miatt. Az IKEA megalkotta a siesta-parádét, amely ebben a rohanó időszakban, az újbóli munkába állás idején egy alvásszünetre berendezett kapszulát hoz ki a munkahelyedből.

Közel egy héten át (augusztus 30-tól szeptember 3-ig) IKEA NAP podok gurultak körbe Párizsban, olyan bútorokkal, amelyek minden kapacitásukban az IKEA komfortot képviselik: matracok, párnák, paplanok, plédek és párnák.

A podban való alváshoz a felhasználóknak meg kellett osztaniuk egy történetet vagy egy tweetet, amelyben megemlítik az @IKEAfrance-t az Instagramon és az IKEA_france-t a Twitteren, emellett hozzá kellett adniuk a #lasiesteIKEA hashtaget a poszthoz. A megerősítés után egy kerékpáros megkereste a felhasználót, ezután pedig egy jól megérdemelt, 30 perces pihentető alvásban részesült a szerencsés kiválasztott.

A figyelmetekbe ajánljuk