Míg napközben Santiago Olay fedélzeti tisztként dolgozik egy óriás teherszállító hajón, éjszaka a szenvedélyének él, bámulatos fotókat készítve az égboltról.


A spanyol tengerész fiatalkora óta érdeklődik a fotóművészet iránt, apjának köszönhetően, aki bár szakmáját tekintve mérnök volt, igazi reneszánsz emberként belekóstolt számos mesterségbe. Mióta Olay jópár évvel ezelőtt digitális fotózásra váltott, fényképező gépe minden tengeri útjára elkíséri, hogy a nyílt vízen, távol mindentől megörökítse az éjszakai égboltot és a csillagokat.

Nehézségek a hajón

Olay képei igazán látványosak, de a csillagászati fotózás bevallottan nem a legkönnyebb feladat egy úszó hajón. „A legnehezebb része ennek a hosszú záridős képalkotásnak, hogy egyszerre kell számolni a hajó mozgásával és a hajtómű által generált vibrálással" – nyilatkozta a My Modern Metnek. „Meg kell várni ezenkívül a megfelelő időjárási viszonyokat, beállítani a zársebességet a hajómozgás és az égi viszonyok függvényében, végül pedig annyi képet kell készítenem, amennyit csak bírok."

Élet tengerész szemmel

Először csak a családjának és a barátainak mutatta meg Olay a képeit, de a lelkes fogadtatás hatására nagyobb publikum elé tárta alkotásait, amelyeket az Instagram-oldalán oszt meg. Képeivel egyúttal a tengerészekkel kapcsolatos előítéleteket is felül akarja írni, megmutatva a mindennapok valóságát.

Instagram: Santiago El Marino

Forrás: My Modern Met

Szerző: Tóbiás Lilla

Friss

Napindító gondolat – 06.23.

Szerda reggel Brigitte Bardot gondolatait idézzük, aki fényképekben rejlő erőre hívja fel a figyelmünket.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Steven Spielberg a Netflixre fog filmeket gyártani

Pár éve még nagy kritikusa volt annak, hogy a Netflix filmjei jelölhetők legyenek Oscarra, most akár segíthet is nekik Oscart nyerni.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Egy fellépés erejéig újból összeállt a Backstreet Boys és az 'N Sync fele

A Pride hónap alkalmából lépett fel a Backstreet Boys.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk