Míg napközben Santiago Olay fedélzeti tisztként dolgozik egy óriás teherszállító hajón, éjszaka a szenvedélyének él, bámulatos fotókat készítve az égboltról.


A spanyol tengerész fiatalkora óta érdeklődik a fotóművészet iránt, apjának köszönhetően, aki bár szakmáját tekintve mérnök volt, igazi reneszánsz emberként belekóstolt számos mesterségbe. Mióta Olay jópár évvel ezelőtt digitális fotózásra váltott, fényképező gépe minden tengeri útjára elkíséri, hogy a nyílt vízen, távol mindentől megörökítse az éjszakai égboltot és a csillagokat.

Nehézségek a hajón

Olay képei igazán látványosak, de a csillagászati fotózás bevallottan nem a legkönnyebb feladat egy úszó hajón. „A legnehezebb része ennek a hosszú záridős képalkotásnak, hogy egyszerre kell számolni a hajó mozgásával és a hajtómű által generált vibrálással" – nyilatkozta a My Modern Metnek. „Meg kell várni ezenkívül a megfelelő időjárási viszonyokat, beállítani a zársebességet a hajómozgás és az égi viszonyok függvényében, végül pedig annyi képet kell készítenem, amennyit csak bírok."

Élet tengerész szemmel

Először csak a családjának és a barátainak mutatta meg Olay a képeit, de a lelkes fogadtatás hatására nagyobb publikum elé tárta alkotásait, amelyeket az Instagram-oldalán oszt meg. Képeivel egyúttal a tengerészekkel kapcsolatos előítéleteket is felül akarja írni, megmutatva a mindennapok valóságát.

Instagram: Santiago El Marino

Forrás: My Modern Met

Szerző: Tóbiás Lilla

Friss

Sándor Emese

Dühös punkok és mindent túlélő horror hősnők: ezt hallgasd az előző hétről!


Manapság minden egyes héten követhetetlenül sok zene jelenik meg világszerte. Éppen ezért próbálunk segíteni az eligazodásban: minden héten összegyűjtjük az előző hét legérdekesebb megjelenéseit, hogy mindig képben lehess!
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A figyelmetekbe ajánljuk