A marketingesek is csak csettintenének ezen a könyvreklámon.


Októberben jelent meg a brit Will Maclean író első regénye The Apparition Phase címmel. A debütálás jegyében egy független londoni könyvesbolt, a Goldsboro Books ezer aláírt, exkluzív első kiadást adott ki a könyvklubja tagjainak. Viszont ahelyett, hogy Maclean mindegyik könyvet aláírta volna – ahogy ez ilyenkor szokás – , egy sokkal jobb ötlettel rukkolt elő.


„Az első oldalra egyetlen kézzel írott szót írok"

– jelentette be a Maclean a Twitteren.

De hogy mit is jelent ez pontosan? A könyveken található különböző szavak önmagában teljesen értelmetlenek, viszont az ezer könyvben található ezer szó már egy hosszú írássá válik, ha összeolvassuk. Azaz Maclean egy ezer darabból álló puzzle-t alkotott, ami elvileg még a könyvhöz is kapcsolódik, és a szövegrészt sehol máshol nem rögzítették.

A fejtörőt pedig rábízta az internet népére, akiknek közösen kell összegyűjteniük a könyveket és a bennük lévő szavakat, hogy összeálljon a kirakós. A dolgot bonyolultabbá teszi, hogy még nincs minden szó a játékban, és még mindig vannak olyan példányok, amik nem kerültek az olvasók kezeibe a járvány okozta postai késések miatt.

De ez nem vette kedvüket a tulajdonosoknak, és a Twitteren már rakják össze a kirakós darabjait.

Sőt, Maclean a pálya széléről figyeli az eseményeket, és alkalmanként besegített, amikor egy olvasó nem tudta kiolvasni a kézírását.

Twitter

Valószínűleg nem fog sok időbe telni megfejteni az írást, ahogy a Twitter nyomozóit ismerjük.

(mashable)

Friss

A Netflix megcsinálta az Álarcos Énekes randiverzióját

Egészen bizarr koncepció. A felek olyan vakrandikra mennek, ahol mindkét fél el van maszkírozva.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ők voltak a legelsők – 5 nő, aki megváltoztatta társadalmunkat

Napestig lehetne sorolni azokat a női alakokat, akik rendkívüli hatással voltak történelmünkre, társadalmunkra és gazdaságunkra. Alappillérei a feminizmusnak, s példaértékű hősei nők millióinak.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Három megszólaló, három történet – ezért szeretjük a Rosaliát (x)

Idén ünnepli 10. születésnapját Budapest kedvenc nyárköszöntő fesztiválja, a Rosalia. Ebből az alkalomból kérdeztünk meg három, a fesztivál életében fontos szereplőt. De vajon, mi a közös a SPAR Magyarország, a Gál Szőlőbirtok és a Varsányi Pincészet Rosaliához fűződő kapcsolatában? A beszélgetésekből kiderül.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk