zlatan ibrahimovic
Az AC Milan feltámadásának kabalája sose kezdett még ennyire jól egyetlen szezont sem.


Amikor a bukdácsoló AC Milan úgy döntött, hogy leigazolja az utóbbi éveket az Egyesült Államokban levezetni látszó Zlatan Ibrahimovic-ot, sokan kétkedve fogadták a transzfert. A svéd klasszis viszont valósággal új vért pumpált a nagyon fiatal, jobbára rutintalan játékosokból álló olasz csapatba. A mostani szezont pedig pont ott folytatta a csatár, ahol az előzőt abbahagyta.

Bár koronavírus és egy másik sérülés miatt eddig viszonylag keveset játszott, tegnapi, Torino elleni visszatérő mérkőzésén rögtön betalált, kezdőként zsinórban kilencedik mérkőzésén. Ennyi meccsen keresztül Ibrahimovic még sose talált be folyamatosan azóta, hogy Európa legjobb élbajnokságaiban játszik. Az októberben a 40-et töltő csatár még soha nem lőtte ennyire konzisztensen a gólokat, most érve el igazi csúcsformáját.

Élete első felnőtt gólját egyébként 1999 október 29-én szerezte. Tegnap, 7.752 nappal később még mindig termeli a gólokat. Hogy egy még durvább adattal érzékeltessük, mennyire szokatlan korban van egy ilyen teljesítményhez, a jelenleg a világ legnagyobb csatártehetségének tartott Erling Haaland Ibrahimovic első gólja után született. Jelenleg mindketten 12 gólnál tartanak. Zlatan a statisztikák alapján tényleg nem öregszik, csak nemesedik.

A figyelmetekbe ajánljuk